6.10.2017 klo 10:07
Uutinen

Mitä digitalisaatio tarkoittaa? Kysy asiantuntijoilta ja ota osaa radio-ohjelmaan

Yle Radio Suomi järjestää Digi-illan, johon toivotaan kysymyksiä yrittäjiltä.

Radio Suomessa vietetään digi-iltaa torstaina 12. lokakuuta. Marko Miettisen juontamassa ohjelmassa pohditaan, mitä maailman digitalisoituminen merkitsee suomalaisille, kuinka osaamme käyttää digitaalisia palveluita ja millaisia uusia taitoja digitalisaatio edellyttää.

Kolmetuntisessa lähetyksessä on mukana joukko asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin. Paikalla studiossa ovat kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, valtiovarainministeriön digitalisaatio-yksikön päällikkö Maria Nikkilä, väestörekisterikeskuksen hankepäällikkö Jani Ruuskanen, Nordean liiketoimintajohtaja Riikka Laine-Tolonen ja Ylen palvelupäällikkö Kari Haakana.

Ohjelmaan kaivataan myös yrittäjänäkökulmaa etenkin pienistä ja keskisuurista yrityksistä.

– Digitalisaatio on valtavan iso muutos, joka liittyy kaikkeen tekemiseen. Ohjelmassa pyritään avaamaan sitä, mitä se käytännössä tarkoittaa kansalaisille ja yrityksille, valtiovarainministeriön digitalisaatio-yksikön päällikkö Maria Nikkilä sanoo.

Nikkilän mukaan oikein toteutettuna digitalisointi tehostaa yrityksen toimintaa ja muuttaa palvelua asiakaslähtöisemmäksi.

– Yritysten pitäisi olla tässä etujoukoissa. Todellisuus on kuitenkin hieman erilainen. Meillä on hyvin eri tasolla olevia yrittäjiä kun mitataan valmiutta ottaa digiasioita haltuun. On niitä, joilla on laitteet, taidot ja halu käyttää. Sitten on se toinen ääripää, jotka eivät kiinnostu samalla tavalla.

Digi-iltaan voi lähettää kysymyksiä etukäteen lomakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen radio.suomi@yle.fi. Lähetyksen aikana kysymyksiä voi esittää myös puhelimitse numerossa 0203 17600.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi