1.12.2017 klo 13:21
Uutinen

Mobiilivideoilla yrityksen sisäinen tieto jakoon – ”Jonain päivänä olemme videosisältöjen Spotify”

Video on ylivoimainen informaation paketoimisessa, sanoo toukokuussa perustetun Struu Oy:n Eero Alasuutari. Struu.comin tuote on mobiilivideoalusta ammattilaisille ja yrityksille erityisesti sisäisen informaation jakamiseen.

Tuote lanseerataan vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä. Tuote on vielä ns. alfa-vaiheessa. Yrityksen ovat perustaneet Eero Alasuutari, Janne Vainionpää ja Peter Westerlund. Kaksi jälkimmäistä ovat toimineet videon hallinta ja -tuotantopuolella aiemminkin, tuolloin yritys oli Video Sync.

– Jo minuutin videoon mahtuu paljon. Yrityksen sisällä video on oivallinen tiedon jakamisessa. Siinä voi esitellä asian pääpointit sen sijaan, että jaettaisiin tiimille useita artikkeleita luettavaksi, Alasuutari kertoo kasvuyritystapahtuma Slushissa Helsingissä.

Miksi pk-yrittäjän kannattaa kiinnostua alustasta?

– Olemme historiallisesti nojanneet tuotantoyhtiöihin. Tuotteemme antaa formaatin ja mahdollistaa helposti ladattavan videon tekemisen. Hinta on 50 euroa kuussa.

– Kakkosvaiheessa tuomme markkinapaikan insider-sisällön jakamiseen ja hallinnoimiseen. Asiantuntijat voivat jakaa tietoa myös markkinoinnillisena toimenpiteenä. Tämä olisi se kanava, jos etsit tietoa esimerkiksi block chain -systeemistä, Alasuutari visioi lähitulevaisuutta.

Youtubesta tiedon hakeminen ei aina ole riittävän suoraviivaista.

Alasuutarin mukaan heidän tavoitteensa on olla kontekstuaalisten videosisältöjen Spotify. Ns. peer-to-peer sisällön jakaminen yleistyy tulevaisuudessa. Struu Oy aikoo olla mukana tässä kehityksessä.

Nuori yritys on toiminut tähän asti Tekes-lainalla ja hakee ensi vuonna rahoitusta siemen-kierroksella.

– Mobiilisovelluksellamme voi editoida videon ja lisätä brändilayerin videoon mukaan.

Alasuutari puhuu arvokkaan tiedon kuljettamisesta ja paketoimisesta. Yrityksen tuotteen avulla esimerkiksi seminaarin videointi tai uuden työntekijän perehdytys on helppo hoitaa. Videoon voi yhdistellä esityksen puheosuutta ja powerpoint-esitysmateriaalia.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi

Muita kiinnostavia aiheita