3.7.2018 klo 10:36
Uutinen

MobilePay vahvistaa asemiaan – S-ryhmä ottaa käyttöön syksyllä

Mobiilimaksaminen kasvaa vauhdilla ja yrittäjät ovat pähkäilleet monien eri vaihtoehtojen välillä. MobilePaysta voi tulla yhtenäinen standardi Suomeen. S-ryhmä ottaa sen käyttöön syksyllä.

Finanssivalvonta on myöntänyt MobilePaylle toimiluvan maksupalvelujen tarjoamiseen. MobilePay on irtaantunut omaksi osakeyhtiökseen 1. heinäkuuta alkaen. Yhtiö tekee yhteistyötä kaikkien pankkien kanssa.

Itsenäisen yrityksen perustaminen tarkoittaa myös MobilePayn irtaantumista omistajasta Danske Bankista.

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu ja se on Suomessa ainoa sovellus, joka toimii kaikkien pankkien korteilla ja käytännössä kaikilla älypuhelimilla.

Muita mobiilimaksamisen vaihtoehtoja ovat muun muassa Aktia Wallet, Nordea Wallet, OP-ryhmän Pivo sekä ApplePay ja Apple Wallet. (JUTTU JATKUU KUVAN ALLA)

S-pankki ennustaa: johtava mobiilimaksuratkaisu

– MobilePay tulee olemaan johtava mobiilimaksuratkaisu Suomessa sekä kuluttajien että yritysten keskuudessa. Olemme iloisia, että MobilePay toimii nyt itsenäisenä yrityksenä, sanoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

Mobiilimaksaminen tulee Suomeen toden teolla syksyllä, kun S-ryhmän, S-Pankin ja MobilePayn yhteistyön myötä ostokset pystyy maksamaan kännykällä S-ryhmän lähes 1000 päivittäistavarakaupassa sekä verkkokaupoissa.

MobilePay-ostoksista saa samalla myös bonuksen sekä sähköisen kassa- ja takuukuitin.

– Toivomme, että myös muut suomalaiset pankit ja yritykset tulevat mukaan, jolloin saisimme luotua yhtenäisen mobiilimaksutavan koko Suomeen, Ylihurula visioi MobilePayn ja S-ryhmän yhteistyön julkistuksen yhteydessä.

Suomessa MobilePaylla siirrettiin 100 miljoonaa euroa vuonna 2017 yhteensä 3,8 miljoonalla siirrolla. MobilePay on johtava mobiilimaksuratkaisu Suomessa käytöllä ja käyttäjämäärissä mitattuna.

MobilePaylla Suomessa tehdyt siirrot kasvoivat viime vuoden aikana kuukausitasolla tammikuusta joulukuuhun 200 prosenttia. Kasvun uskotaan jatkuvan erittäin nopeana myös tänä vuonna.

Viime vuonna MobilePay-siirrot kasvoivat Pohjoismaissa 36 %. Niitä tehtiin yhteensä 235 miljoonaa kappaletta. Euroissa siirretty rahasumma oli 8,6 miljardia euroa.

toimitus(at)yrittajat.fi