18.8.2021 klo 08:37
Uutinen

Monet Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien jäsenet merkittävissä kunnallisissa luottamustehtävissä

Uudet valtuustot aloittivat työnsä elokuussa. Yrittäjävaltuutetuilla riittää työtä muun muassa koulujen ja oppilaitosten, yritysvaikutusten arvioinnin, uuden hyvinvointialueen ja SOTE-uudistuksen, kaavoituksen sekä hankintojen suhteen. Tulevalla kaudella alueen kuntien valtuustoilla on onneksi ratkottavana myös positiivisia ongelmia. Ne johtuvat pääosin suurista investointipäätöksistä. Alueelle sijoittuvat akkumateriaalitehtaat johtavat esimerkiksi työvoiman ja asuntojen lisääntyvään kysyntään.

Alueemme valtuustoissa istuu kaksikymmentäneljä Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien jäsentä. Monet heistä ovat seuraavat neljä vuotta merkittävissä luottamustehtävissä.

Rannikko-Pohjanmaan puheenjohtaja Mikael Fredman valittiin Mustasaaressa kunnanhallitukseen ja seurakseen hän sai Stig Beijarin, Tomas Bäckin ja Johan Håkansin.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja Tommi Mäki toimii seuraavat neljä vuotta Vaasan valtuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Suomen Yrittäjien valtuuston jäsen Katja Rajala valittiin puolestaan kaupunginhallitukseen ja hänen varajäsenekseen Susanna Koski. Johan Ångerman johtaa tulevalla nelivuotiskaudella puhetta rakennus- ja ympäristölautakunnassa.

Vöyrillä Leif Sippus valittiin kunnanhallituksen kolmanneksi varapuheenjohtajaksi. Uutta kunnanhallitusta johtaa Anna Bertills. Seurakseen kunnanhallitukseen hän saa Leena Nikkari-Östmanin. Rakennus- ja ympäristölautakuntaa johtaa seuraavat neljä vuotta Elina Ihamäki-Närkki. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakuntaa johtaa puolestaan seuraavalla kaudella Leena Nikkari-Östman.

Korsnäsissa Kim Sebbas johtaa puhetta tarkastuslautakunnassa. Sivistyslautakuntaan valittiin Mikael K.A. Nordmyr ja Thomas Ramstedt. Nordmyr valittiin lisäksi perusturvalautakuntaan.

– Hienoa, että yrittäjävaltuutettuihin luotetaan ja että heidän määränsä kasvaa alueellamme. Yrittäjä todella ymmärtää ja tietää sen, mistä kunnan elinvoima syntyy, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Hippi Hovi sanoo.