Yrittäjien Jäsenpalvelu on väliaikaisesti pois käytöstä ke 7.6. klo 8-16 sivustouudistuksen vuoksi. Pahoittelemme häiriötä.

11.1.2017 klo 14:14
Uutinen

MTK:n juhlavuosi heijastuu Hämeenlinnan Raatihuoneen seinälle

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK avaa satavuotisjuhlavuotensa media- ja installaatiotaiteilija Teemu Lehmusruusun tilausteoksella. Julkisten rakennusten ulkoseinille heijastettava videotaideteos ”5.5” kiertää ympäri Suomea kevättalven ajan. Tällä viikolla se vierailee Hämeenlinnassa.

Itsenäisen Suomen ikäinen järjestö viettää juhlavuottaan lukuisissa eri tapahtumissa kertomalla kasvutarinoita maaseudun yrittäjistä taiteen, sivistyksen, historian sekä tulevaisuudennäkymien kautta.

5.5-videotaideteos on 11 kaupungin ulkoprojisointikiertueella ja luo näkyvyyttä MTK 100 -juhlavuoden alueelliselle toiminnalle. Videotaideteos esitetään Hämeenlinnan torilla Raatihuoneen seinään heijastettuna 9.-15. tammikuuta. Esitys pyörii illan hämärryttyä kello 17-22.

Videotaideteos tutkii visuaalisesti nykypäivän maa- ja metsätalousyrittäjien työnkuvaa. Julkisella videotaideteoksella tuodaan maaseudun näkymiä kaupunkeihin ja suomalaisten pohdittavaksi. Teosta esitetään kaupunkien keskustoissa julkisella seinällä vuorokauden pimeään aikaan.

– Viimevuotiset kuvausmatkat eri puolille Suomen maaseutua olivat minulle ”sosiaalis-kulttuurisia tutkimusretkiä”. Sain osallistua muutamien maa- ja metsätalousyrittäjien arkeen sekä kuulla heidän tulevaisuuden visioistaan ja nykypäivän haasteistaan. Muutospaine on kova. Uusien sivutulojen etsiminen, investointiriskien punnitseminen ja yhteiskunnallisessa keskustelussa esiin tulevien eettisten näkökantojen arviointi tuntuvat olevan jatkuvasti yrittäjien mielissä, Lehmusruusu kertoo.

– Haluamme virittäytyä pohtimaan ihmisen, luonnon ja luonnonvarojen kestävän hyödyntämisen välisiä suhteita sekä maaseudun elinkeinojen muutospaineita. Taiteen ja kulttuurin kautta haluamme myös juhlistaa ammattiylpeyttä maaseutujen elinkeinoista, MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila kertoo.

MTK 100 vuotta kasvua -juhlavuosi

MTK ja valtaosa sen jäsenliitoista ja yhdistyksistä viettävät 100-vuotisjuhliaan vuonna 2017. Juhlavuoden tunnuslause on 100 vuotta kasvua ja teemana ammattiylpeys. Vuoden aikana MTK haluaa kertoa suomalaisille maaseudun elinkeinojen historiasta, nykypäivän vastuullisuudesta ja tulevaisuudesta ammattiylpeyttä esille tuovien kasvutarinoiden avulla. Vuotta juhlistetaan erilaisten tapahtumien, taiteen ja kulttuurin keinoin, osallistavalla tavalla yhdessä tehden.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi