5.12.2019 klo 20:25
Uutinen

Muovilami, WebCube ja Keskisen Kello palkittiin maakunnallisilla yrittäjäpalkinnoilla

5.12.2019 jo 17. kerran järjestetyssä Yrittäjien Itsenäisyyden juhlassa luovutettiin Muovilamille ja WebCubelle Maakunnalliset Yrittäjäpalkinnot sekä Keskisen Kellolle Maakunnallinen Nuori Yrittäjäpalkinto.

Muovilami Oy:n tarina alkoi reilu 50 vuotta sitten Ähtärissä entisen kansakoulun tiloissa. Loppuvuodesta 1966 valmistui Muovilamin ensimmäinen lujitemuoviovi.

Muovilami on kasvanut yhdeksi Euroopan suurimmaksi lujitemuovien valmistajaksi. Yritys valmistaa hygieenisiä erikoisovia muun muassa sairaaloihin, ruokateollisuuteen ja uimahalleihin niin kotimaahan kuin ulkomaillekin.

Esko Ahon perustama yritys on siirtynyt hänen lastensa, Jaana ja Juha-Matti Ahon vastuulle. Periksiantamattomuudella ja viimeisen päälle kehitetyillä tuotteilla Muovilami on vuosikymmenten aikana kasvanut, tehnyt tulosta, tarjonnut työtä paikkakuntalaisille sekä selvinnyt tulipalosta ja lamasta.


Kuva: Tiina Anttila

Toinen Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon saaja, Alavudella toimiva WebCube Oy, on keskittynyt liiketoiminnassaan pääasiassa hakukoneoptimointiin. Yrityksen omistaja Petri Nukarinen työskenteli vanhempiensa puusepänliikkeessä ja toteutti heille nettisivut sekä verkkokaupan vuonna 2010. Siitä lähti innostus opetella lisää ja vuonna 2014 Petri ryhtyi yrittäjäksi.

Tällä hetkellä WebCube työllistää yrittäjän lisäksi hänen vaimonsa Heidi Nukarisen. Hyvin tehdystä työstä kertoo se, että pienessä ajassa yritys on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa niin kotimaassa kuin myös ulkomaistenkin asiakkaiden keskuudessa.

Yrityksen toiminta on Googlen armoilla. Menestyäkseen alalla, on koko ajan seurattava ja analysoitava Googlen algoritmeja, että halutut verkkosivut saadaan pysymään hakutulosten kärjessä.

Maakunnallinen yrittäjäpalkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä toimintaympäristössään toiminnan laajuuteen katsomatta.


Kuva: Tiina Anttila

Keskisen Kello Oy:n nykyisten yrittäjäveljesten, Jari ja Marko Keskisen, isoisä Toivo korjasi ja myi korjaamiaan kelloja talonsa alakerrassa. Veljesten isä Matti perusti Tuuriin Keskisen Kellon vuonna 1982.

Jari ja Marko ostivat yrityksen isältään vuonna 2009. Uudet yrittäjät perustivat yritykselle verkkokaupan ja se on kymmenen viime vuoden aikana nostanut yrityksen uudelle tasolle. Pari viime vuotta ovat menneet nousukiidossa. Tuurin varastosta lähetetään päivittäin 300-400 pakettia niin kotimaahan kuin Ruotsiinkin.

Yksi yrityksen menestystekijöistä on asiakaspalvelu. Pyrkimyksenä on aina ylittää asiakkaan odotukset. Henkilökunta saakin kiitosta joustavuudesta, että loistava asiakaspalvelu pystytään takaamaan kiireisinä sesonkiaikoinakin.

Nuori Yrittäjä – palkinnon tavoitteena on tuoda esille ja kannustaa nuoria yrittäjiä ja heidän yrityksiään sekä antaa palkittujen kautta uskallusta yrittämiseen sitä harkitseville tai jo yrittäjinä toimiville.

Lisätietoja:
Heikki Risikko, toimitusjohtaja p. 050 3175 145
Anne Niemi, puheenjohtaja p. 0400 661 635

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät on pohjalaisen yrittäjän ja pienten ja keskisuurten yritysten asiantuntevin edunvalvoja sekä palvelujen järjestäjä, joka luo menestymisen mahdollisuuksia ja yrittäjämyönteistä ilmapiiriä. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjiin kuuluu 6000 jäsentä 30 paikallisyhdistyksen kautta. Suomen Yrittäjät on valtakunnallisesti elinkeinoelämän suurin, yli 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö.

Lisätietoja: www.etelapohjanmaanyrittajat.fi