9.4.2018 klo 15:16
Uutinen

Myytävien yritysten lukumäärä kasvussa Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaalla myytäväksi ilmoitettujen yritysten lukumäärä on vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä kasvanut 4% verrattuna samaan ajankohtaan vuonna 2017.

Yrityskauppojen ja myytävien yritysten määrä on tärkeä tekijä alueellisen yritystoiminnan jatkuvuuden ja työpaikkojen säilymisen kannalta. Myytävänä olevien yritysten lukumäärä antaa suuntaa yrityskauppojen lukumäärän tulevasta kehityksestä Etelä-Pohjanmaalla.

– Alueellamme on alkuvuoden aikana tehty useita yrityskauppoja, joissa Yrityspörssi on myötävaikuttanut merkittävästi. Toteutuneiden kauppojen määrä enteilee vuositasolla pientä kasvua, sanoo Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdosasiantuntija Timo Maunula.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdospalvelu on maksutonta sekä yrityksen myyjälle että ostajalle. Palvelun rahoittavat eteläpohjalaiset kunnat ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät.

Pienten ja keskisuurten yritysten odotetaan vaihtavan omistajaa useammin

Suomessa tapahtuu arviolta 2000-3000 yrityskauppaa vuosittain ja määrän odotetaan kasvavan. Kevään pk-yritysbarometrin mukaan suomalaisista pk-yrityksistä 39% arvioi, että omistajan vaihtuminen tulee ajankohtaiseksi seuraavan 10 vuoden aikana. Etelä-Pohjanmaan alueella osuus on vielä suurempi, eli 46%.

– Mediassa huomiota saavat usein suuret yrityskaupat. Suurin osa yrityskaupoista on kuitenkin pienten ja keskisuurten yritysten kauppoja. Omistajan vaihtuminen on osa yrityksen normaalia elinkaarta. Onnistuneet yrityskaupat vaikuttavat merkittävästi suomalaisten yrittäjien menestykseen ja työpaikkojen lukumäärään lähivuosina, sanoo Yrityspörssi-palvelun toimitusjohtaja Meri Varkoi-Anhava.

Tiedot myytäväksi ilmoitettujen yritysten lukumäärästä ovat peräisin valtakunnallisesta yritysten myymiseen ja ostamiseen tarkoitetusta Yrityspörssi.fi -palvelusta, johon kuuluu myös Etelä-Pohjanmaan Yrityspörssi.

Lisätietoja:

www.yritysporssi.fi

Meri Varkoi-Anhava, Toimitusjohtaja, Yrityspörssi.fi, puh. 050 434 9303

Timo Maunula, omistajanvaihdosasiantuntija, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, puh. 050 5939 739