18.8.2022 klo 09:07
Uutinen

Naapureista vastuullisiksi yrityskumppaneiksi

Yrittäjät Tiisa Sainio ja Juhani Järvinen tutustuivat toisiinsa Hämeenlinnan Hallituskadulla, missä molemmat pyörittivät omia liikkeitään. Yksinyrittäjät huomasivat, että heiltä löytyy paljon samansuuntaisia ajatuksia ja mielipiteitä. Hetkessä heräsi kysymys: pitäisikö lyödä hynttyyt yhteen yrityksen muodossa?

Sisustus- ja lifestyleliike Etelä8 avattiin syyskuussa 2017, kun ”täydellinen liikepaikka” löytyi Eteläkadun viehättävästä puutaloympäristöstä. Tällä hetkellä osoitteessa pyöritetään monipuolisen kivijalkaliikkeen lisäksi myös verkkokauppaa.

Vastuullisuus kiinnostaa yhä enemmän

Suomen Yrittäjien vastuullisuusgallupissa (5/22) pienet ja keskisuuret kaupan alan yritykset nostivat muita aloja enemmän esille tuotteen alkuperän tuntemisen, tuoteturvallisuuden, ja ympäristövastuun.

Sainion ja Järvisen mukaan vastuullisuus kiinnostaa asiakkaita kasvavissa määrin. Yrittäjät pyrkivät vastaamaan kysyntään tarjoamalla kansainvälisten merkkien lisäksi myös kotimaisia, vastuullisesti valmistettuja ja ekologisempia luomutuotteita. 
– Ihmiset etsivät jatkuvasti enemmän vastuullisia yrityksiä. Etenkin verkkokaupan puolella eri toimijoita on helppoa ja vaivatonta vertailla, kuvailee Järvinen.

 Etelä8:n verkkosivuille on erikseen koottu vastuullisempia ja ekologisempia vaihtoehtoja, jotka helpottavat asiakasta löytämään etsimänsä. Sivuilta löytyy myös yrityksen arvot niin ekologisuudesta, sosiaalisesta vastuusta kuin taloudellisesta vastuusta.
– Pyrimme omalla toiminnallamme olemaan vastuullisia, ja tekemään kestävämpiä valintoja, summaa yrittäjäkaksikko.

Poikkeusaikojen keskellä

 Etelä8 juhlii pian 5-vuotispäiviään. Matkan varrelle on mahtunut monenlaista.
– Hyvin paljonkin on tapahtunut viidessä vuodessa… niin yrityksen omalla polulla, kuin maailmantilanteenkin kannalta, pohtii Sainio.

Sisustus- ja lifestyleliikkeeseen korona-aika osui astetta kevyemmin. Kun työt ja vapaa-aika siirtyi neljän seinän sisään, kiinnitti moni huomiota viihtyisän koti-ympäristön luomiseen. Lykätyt remonttiprojektit ja kodin sisustaminen tulivat ajankohtaiseksi ja kodintuotteille löytyi asiakaskuntaa.

Kevään edetessä inflaatio ja nykyinen maailmantilanne näkyvät toiminnassa koronaa voimakkaammin. Siitä huolimatta yrittäjäkaksikko on varovaisen toiveikas.
– Haaveena olisi tietenkin kasvaa ja laajentaa toimintaa, mutta ensin luodaan vakaa pohja, josta ponnistaa, arvioivat Etelä8:n Sainio ja Järvinen.

Katso myös: