9.6.2017 klo 08:06
Uutinen

Näin Windows 10 uudistuu: Erityisen hyviä uutisia tablet-käyttäjälle

Yksi suurimmista muutoksista on Action Center -ilmoituskeskuksen uusi ulkoasu. Ilmoituskeskuksen näkymässä on nyt erillinen osio sovelluksille ja ilmoitukset näkyvät selkeämmin.

Uutta on myös omien suosikkinettisivujen kiinnittäminen tehtäväpalkkiin. Microsoft on palauttanut kyseisen toiminnon takaisin käyttöjärjestelmään käyttäjien toiveesta.

Yksi merkittävimmistä uudistuksista liittyy kosketuskynän tukeen. Käsialantunnistusta on parannettu ja Microsoft on tuonut käyttäjälle uusia elekomentoja. Mukana on myös automaattinen käsialan tunnistus.

Uusi virtuaalinäppäimistö

Stylus-kynällä kirjoitettaessa järjestelmä muuttaa käsialan automaattisesti tekstiksi, jota voi editoida jälkikäteen elekomennoilla. Käsialapalkista on nyt suora pääsy esimerkiksi emoji-kuvakkeisiin ja symboleihin. Käyttöä helpottaa sekin, että käsialapaneeli ”kelluu” näytöllä siinä kohdassa, missä kynä kulloinkin on. Uutta on myös ”etsi kynäni” -toiminto, jonka avulla käyttäjä näkee missä oli viimeksi kun käytti kynää.

Microsoft on helpottanut emoji-kuvakkeiden liittämistä sähköpostiviesteihin ja sosiaalisen median viesteihin. Windows 10 -käyttäjille on tarjolla uusi virtuaalinäppäimistö, joka ehdottaa tilanteeseen soveltuvia emoji-kuvakkeita ja pitää sisällään myös ennakoivan tekstinsyötön sekä yksikätisen käytön.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi