18.2.2019 klo 09:27
Uutinen

Nämä ovat hyviä uutisia! Nasa tutkii Marsia joensuulaisen oppimisalustan avulla!

Avaruusjärjestö Nasa on yksi, joka käyttää joensuulaisen yrityksen kehittämää oppimisalustaa koulutuksissaan. Suomalaisen koulutuksen hyvä maine on vauhdittanut Valamis Oy:n tuotteiden vientiä ympäri maailmaa.

Valamiksen toimitusjohtaja Jussi Hurskainen kertoo, että puolet yrityksen liikevaihdosta tulee jo viennistä. Kohdemaita ovat muun muassa Yhdysvallat, Hollanti, Saksa ja Iso-Britannia. ”Suomen hyvä koulutusmaine auttaa viennissä”.

Hurskainen: Tuotteemme on joustava, se sopii hyvin monenlaisiin tarkoituksiin. Meidät erottaa kilpailijoistamme ehkä eniten se, että tarjoamme tuotteemme ympärille erilaisia palveluja.

Hurskainen kertoo vielä, että varsinaisen alustan lisäksi yritys auttaa koulutussisällön suunnittelussa, rakentaa visuaalisen ilmeen ja analysoi asiakkaiden tuottamaa dataa.

Ohjelman avulla tiedemiehet saavat ideoita opiskelijoita, miten Mars saataisiin asutettua. Opiskelijat tekevät pienryhmissä tehtäviä ja raportoivat siitä Nasalle. Tehtävänä voi olla esimerkiksi, kuinka puhdistaa vettä Marsissa.

Koulutusohjelmassa on mukana kymmeniätuhansia opiskelijoita ammattikoululaisista tohtoriopiskelijoihin saakka.

Tämän Tiina Rantakosken kirjoittaman mielenkiintoisen jutun voi lukea kokonaan täältä Suomen Yrittäjien nettisivuilta klikkaamalla: TÄSTÄ

Myös juttuun liitetyn kuvan on ottanut Tiina Rantakoski.