11.2.2021 klo 12:23
Uutinen

Niemi Palvelut Oy on vuoden 2020 länsihelsinkiläinen yritys

Länsi-Helsingin Yrittäjät on valinnut Niemi Palvelut Oy:n vuoden 2020 länsihelsinkiläiseksi yritykseksi.

Vuoden yritys -tunnustuksen myöntämisessä huomioidaan muun muassa yrityksen toiminta-ajatus, palvelujen tai tuotteiden jatkuva itsenäinen kehitystyö, yrityksen viimeisten vuosien aikainen kasvu, kyky uusiutua vastaamaan ajan henkeä ja yhteiskunnan asettamia tavoitteita sekä yrityksen toiminnan vakiintuneisuus. Niemi Palvelut Oy täyttää kaikki nämä perusteet kirkkaasti.

Niemi Palvelut on 40 vuotta vanha perheyritys. Yrityksen toiminta alkoi vuonna 1981, kun Kalevi Niemi osti pakettiauton ja alkoi tehdä pienimuotoisia muuttoja iltaisin ja viikonloppuisin. Tukikohtana muuttolaatikoiden vuokraamista varten hänellä oli perheen omakotitalon 10 neliön autotalli. Perheenjäsenet tulivat pian mukaan yrityksen toimintaan.

Yrityksen historiikin mukaan alussa aikomuksena ei ollut kasvattaa yritystä miksikään suuryritykseksi, vaan tyytyä oman itsensä työllistämiseen; mahdollisuuteen olla ja toimia verraten vapaasti. Kasvu tapahtuikin vähän kuin varkain, ja asiakkaita tuli lisää ja lisää. Yhtäkkiä Niemet huomasivat, että he tarvitsivat ensimmäisiä kertoja keikoille apuun perheen ulkopuolisia työntekijöitä. Tänään yrityksessä on yli 1000 työntekijää ja liikevaihtoa oli yli 40 miljoonaa.

Niemi Palvelut on arvojensa mukaan perheyritys, jolle tärkeintä ovat asiakkaat ja henkilöstö. Kasvua ja kannattavuutta ei voi saavuttaa ilman asiakkaiden tarpeita vastaavia palveluita sekä osaavaa ja sitoutunutta henkilökuntaa. Henkilökunnan sitouttaminen on osaltaan hoidettu henkilöstöanneilla. Kaikki vakituiset työntekijät voivat halutessaan tulla osakkaiksi. Markkinointi on myös hoidettu esimerkillisesti, sillä useimmat meistä tunnistanevat Niemen punaiset autot ja sloganin ”Niemi muuttaa kaiken”.

Ajan henkeen ja yhteiskunnan asettamiin vaatimuksiin Niemi Palvelut on vastannut mm. kiinnittämällä huomiota ajoneuvojen päästöihin. Koko ajoneuvokalusto käyttää fossiilittomia polttoaineita. Autoista 25 % toimii biokaasulla. Biokaasuautojen lisäksi kalustossa on kaksi täyssähköautoa ja loppuosa kalustosta käyttää Neste MY uusiutuvaa dieseliä.


Kuvassa: Mari Laaksonen (HY), Niemi Palvelut: Kai Niemi (hallituksen puheenjohtaja) ja
Juha Koskinen (toimitusjohtaja) sekä Jukka Tiihonen (LHY) palkitsemistilaisuudessa helmikuussa 2021.