13.10.2017 klo 08:58
Uutinen

Nina Rasola jatkaa Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtajana

Mikkeliläinen Nina Rasola valittiin keskiviikkona yksimielisesti jatkamaan Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtajana. Rasolalle avainsanoja ovat edunvalvonta, palvelut, verkostoituminen ja yhteistyö.

Nina Rasola on toiminut aluejärjestönsä puheenjohtajana vuodesta 2015 alkaen. Toimikaudet ovat kerrallaan yksivuotisia. Hän on myös Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja.

Mitkä ovat tärkeimmät asiat Etelä-Savossa, mitä haluat viedä eteenpäin puheenjohtajana?

– Edunvalvonta, palvelut jäsenille sekä verkostoituminen lyhyesti sanottuna, Nina Rasola listaa.

– Kuntien, maakunnan ja yrittäjien yhteistyö on tärkeä asia, Rasola jatkaa.

Hän oli keskiviikkona kunnallisjohdon seminaarissa, missä käytiin hyviä keskusteluja.

No miten kuntien hankinnat paikallisilta yrityksiltä toimivat Etelä-Savossa?

– Vaihtelevasti, on hyviä ja huonoja esimerkkejä. Kirjo on laaja, Rasola toteaa.

Työlistalla on myös Etelä-Savon Yrittäjien toiminnan uudistaminen – että pystytään paremmin vastaamaan erityyppisten jäsenten tarpeisiin ja esimerkiksi saadaan ihmiset käymään tapahtumissa.

– Meillä on nuoria yrittäjiä, yksinyrittäjiä ja työnantajayrittäjiä, Nina Rasola kuvailee.

Digikoulutus tärkeää

Etelä-Savon Yrittäjien vuoden 2018 toimintasuunnitelmassa todetaan, että toiminta keskittyy vaikuttamistyöhön ja edunvalvontaan. Tämä korostuu erityisesti tulevissa maakuntavaaleissa. Järjestö pyrkii kannustamaan yrittäjiä asettumaan ehdolle ja tuomaan yrittäjien näkökulmia sekä maakunnan että kuntien elinkeinopolitiikkaan. Näin pyritään lisäämään maakunnan ja kuntien elinkeinopolitiikan yrittäjämyönteisyyttä.

Koulutuksen lisääminen etenkin digitalisaatiota hyödyntämällä on avainasemassa. Hyppää kyytiin! -hankeen avulla pyritään lisäämään koulutusta erityisesti digitalisaatioon ja sen merkitykseen yritystoiminnassa sekä yrittäjäjärjestön verkostojen ja vertaistuen lisäämisessä.

Rasola yrittäjäksi vuonna 2000

Nina Rasolan ura yrittäjänä alkoi vuonna 2000, kun hän astui isänsä kuoleman jälkeen perheyrityksen johtoon. Rasolalla ei ollut aiempaa kokemusta yrittäjänä.

Nykyään Nina Rasolalla on jätehuoltoyritykset Mikkelissä (RL-Huolinta) ja Sulkavalla (RL-palvelut) sekä muun muassa siivousta tarjoava RL-kotipalvelut. Nina Rasola on myös osakkaana hoivapalveluyritys Geriwellissä.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi