31.7.2017 klo 15:24
Uutinen

Nokia 8 ei ole vielä edes ilmestynyt – arvostettu Forbes lyttää silti

Nokia-puhelinten uusi tuleminen jatkuu lähiaikoina lippulaivamallilla, kun Nokia 8 saapuu markkinoille. Vaikutusvaltainen talousmedia Forbes haukkuu puhelimen tylsäksi jo ennen lanseerausta.

Verkossa on jo vuodettu kuvia HMD Globalin uudesta Nokia-puhelimesta, mallimerkinnältään 8. Kuvien ja vielä vahvistamattoman ominaisuuslistan perusteella puhelinta arvioinut amerikkalainen talousalan media Forbes ei pidä näkemäänsä houkuttelevana.

Forbesin toimittaja perustelee käsitystään sillä, että nykytrendi edellyttää suuria, lähes reunasta reunaan ulottuvia näyttöjä, jollaista uudessa Nokiassa ei ole. Puhelin ei näytä tarpeeksi houkuttelevalta tai tuoreelta. Toisaalta toimittaja pitää puhelinta kunnianosoituksena takavuosien Nokia-malleille, jotka tarjosivat laatua ja tehoa kohtuulliseen hintaan.

Forbesin mukaan Nokia 8 ei pysty haastamaan markkinoilla Applen iPhonea tai Samsungin Galaxy S-sarjan lippulaivaa. Forbes uskoo, että HMD Globalin tukijalkoina ovat jatkossakin keskihintaiset älypuhelinmallit Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6.

Nokia 8:aan povataan 5,7-tuumaista näyttöä, nopeaa Snapdragon-suoritinta ja kaksoiskameraa. Kuvien perusteella ainakin yksi puhelimen malleista on reunustettu kullan värillä.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi