29.9.2023 klo 14:33
Uutinen

Nokialainen yrittäjä kiittää kolumnissaan niitäkin, jotka eivät kiitosta välttämättä usein kuule

Meille kaikille on lapsena opetettu kiittämään erilaisista asioista kuten ruoasta, lahjoista ja niin edelleen. Kiittämisen tapoja on monia, ja yksi on mielestäni ylitse muiden: hymyilevä tai itku silmässä naurava ihminen jolta ei tule sanaa ”kiitos” suusta.

Olemme kiitollisia esimerkiksi liikennesääntöjen noudattamista jalankulkijoille, vaikka säännöt on tieliikennelaissa selvästi kerrottu. Kiitos lainsäätäjille. Iso kiitos kuuluu mielestäni erityisesti lakia valvoville viranomaisille, joihin yhteiskunnassamme voi luottaa ja saada hyviä neuvoja.

Siuron Naarlahteen on toissa kesänä rakentanut Nokian kaupunki hyvän parkkipaikan ja laiturin veneilijöille. Kiitos.

Kun saan puhtaita vaatteita päälleni, isoin kiitos kuuluu vaimolle (itse kun en osaa käyttää pesukonetta). Lämmin ateria on myös mahtava – sen myös saan usein häneltä.

”Kiitos, jos otit vinkistä kiinni.”

Kiitollisuus kannattaa osoittaa meidän puhtaalle luonnolle ja sen antimille. Metsästä saa marjat ja sienet, Kulovedeltä kalat. Kiitos näistä.

Mistä me voimme kiittää itseämme? Teen puuroa aamulla koko perheelle ja keitän kahvit. Kiitän itseäni, että olen oppinut nuo taidot, niistä minua kiitetään (vaaditaan).

No, kyllä tuota kiitettävää on vaikka kuinka paljon, mutta mielestäni isoin kiitos kuuluu vanhemmilleni, jotka opettivat nuo kiitollisuuden helmet meille lapsille. Kiitän myös kaikkia niitä, jotka antavat vapaa-aikaansa eri yhteisöjen käyttöön, se on tosi mahtavaa.

Kiitos, että meillä on aika paljon erilaisia syitä kiittää ja olla kiitollisia. Haluamme sitä ihan jokainen. Kiitoksemme myös kuuluu medialle, joka antaa kirjoittajien ajatukset jaettavaksi muille, kiitollisille lukijoille.

Jos tuntuu, että ei ole syitä, josta kiittää, annan hyvän vinkin. Mene peilin eteen ja etsi sieltä narun tai hymyn pilkahdus viikon jokaisena päivänä, niin kohta huomaa kiittäväsi ehkä paljon enemmän kuin ennen. Kiitos, jos otit vinkistä kiinni.

Petri Tannermaa
Kirjoittaja on nokialainen yrittäjä, Nokian Yrittäjien varapuheenjohtaja, Pirkanmaan Yrittäjien vaikuttajavakiokunnan jäsen ja Nokian kaupunki elpon jäsen.