26.2.2018 klo 11:06
Uutinen

Nokian huippupuhelin haastaa Samsungin ja Applen – nämä ovat sen vahvuudet

Nokian huippumallin hinta kertoo paljon. Se on asemoitu suoraan markkinoiden kalleimpien älypuhelinten haastajaksi.

HMD Global esitteli eilen uusimman tulokkaan Nokia-puhelinmalliston huipulle. Uutuuden nimi on Nokia 8 Sirocco. Mallinimellä viitataan takavuosien Nokia-erikoismalliin.

Kyseessä on paranneltu versio Nokia 8:sta, joka oli Nokian tuotemerkin lisensoineen HMD Globalin ensimmäinen huipputuote Android-puhelinten markkinoille.

Samoin kuin kasimallissa, Siroccossa käytetään teräksistä runkoa. Aavistuksen reunoille kaartuva näyttö on kooltaan 5,5-tuumainen eli hieman pienempi kuin niin ikään eilen esitellyssä Samsung Galaxy S9:ssä. Tallennusmuistia on tuplasti Samsungin lippulaivapuhelinta enemmän, 128 gigatavua.

Takana on Samsungin ja Applen uusimmista puhelimista tuttu kaksoiskamera. Siroccoon on asennettu 12 ja 13 megapikselin kamerakennot. joissa on kaksinkertainen optinen zoom. Tämäkin tuttu ominaisuus kilpailijoilta.

Nokia-puhelinten mallistossa Sirocco on ensimmäinen, joka tarjoaa langattoman latauksen. IPhonen tavoin puhelimessa ei ole enää 3,5-millimetrin kuulokeliitäntää.

HMD Global lupailee uutuutta myyntiin huhtikuun aikana noin 749 euron hintaan. Hinta on kalliimpi kuin Nokia 8:n tullessa markkinoille. Sillä pyritään osaltaan asemoimaan puhelinta samaan sarjaan Samsungin ja Applen huippumallien kanssa.

Kuva: HMD Global

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi

Osallistu Digikouluun