Nokia PureBook Pro -kannettavasta tulee myyntiin kaksi eri kokovaihtoehtoa.
25.2.2022 klo 09:01
Uutinen

Nokian tuotemerkki näkyy pian myös kannettavien markkinoilla: Tällaisia laitteita on luvassa

Keskihintaista kannettavaa tietokonetta ostavalle on luvassa lisää vaihtoehtoja, kun Nokia-läppärit tulevat myyntiin lähiaikoina.

Nokia-tuotemerkki jatkaa elämäänsä myös kannettavien tietokoneiden markkinoilla. Viime vuosina Nokia-älypuhelimia valmistanut suomalainen HMD Global ei kuitenkaan vastaa kannettavien tuotannosta vaan niiden takana on ranskalainen OFF Global -yritys, jolla on lisenssi laitetuotantoon. Yritys on aikaisemmin myynyt Nokia-kannettavia Euroopan ulkopuolella, mutta nyt laitteet ovat myös Euroopan markkinoilla. Ne on varustettu Windows 11 -käyttöjärjestelmällä.

Edullisempi, 15,6-tuumaisella näytöllä varustettu malliversio maksaa 699 euroa ja 17,3-tuumainen versio 799 euroa.

Suomeen uutuusmallit ovat tulossa ensimmäisten maiden joukossa kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Ensimmäisenä kauppoihin saapuu Nokia PureBook Pro, josta tulee tarjolle kaksi eri kokoista varianttia. Edullisempi, 15,6-tuumaisella näytöllä varustettu malliversio maksaa 699 euroa ja 17,3-tuumainen versio 799 euroa. Näillä hinnoilla kannettavat sijoittuvat keskihintaisten kannettavien kategoriaan.

Nokia Purebook Pro sijoittuu keskihintaisten kannettavien kategoriaan.

Nokia-kannettavien runko on pääosin alumiinia, osin muovia. Tietokoneen paino on joko 1,7 tai 2,5 kiloa näytön koon mukaan. Värivaihtoehtoina on perinteisempien hopean ja tummanharmaan ohella myös sininen ja punainen.

Käyttäjä tunnistautuu kannettavaan sormenjälkilukijalla.  Keskusmuistia laitteessa on kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 512 gigatavua. Liitäntävaihtoehtoina ovat kaksi USB-C-porttia ja yksi USB-A-portti sekä kuulokeliitäntä. Tallennustilaa voi kasvattaa microSD-muistikortilla.

Valmistajan mukaan laitteen akunkesto yltää noin 10 tuntiin.

Pauli Reinikainen