Kuvasssa Nokien Yrittäjien edustajia.
Kuvassa: Nokian Yrittäjät iloitsemassa voitostaan Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa. Ylärivissä vas. Petri Tannermaa, Jari Haapaniemi, Hanne Nurmi, Miia Alanen, Lissu Veittikoski, Tarja Nieminen ja alarisissä Mila Tannermaa ja Maiju Pyykkö. Pahvikuvassa edellinen puheenjohtaja Päivi Koskinen.
2.2.2024 klo 22:18
Uutinen

Nokian Yrittäjät ry on Suomen paras | Nokialla yrittäjyyden ja elinvoiman eteen tehty vahva yhteistyö noteerattiin valtakunnallisesti 

Nokian Yrittäjät ry palkittiin Suomen parhaana yrittäjäjärjestön paikallisyhdistyksenä Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa Vierumäellä perjantai-iltana. Yhdistykseen kuuluu lähes 500 yrittäjää Nokialta ja lähialueilta. Nokialla panostetaan tulevaisuuden onnistumisen edellytyksiin muun muassa nuoria ja maahan muuttaneita yrittäjiä aktivoimalla.  

Viimevuotinen Suomen Yrittäjien kunniamaininta kirkastui tänä vuonna, kun Nokian Yrittäjät palkittiin Vuoden Paikallisyhdistyksenä omassa 201–499 jäsenen sarjassaan. Nokian Yrittäjät on Pirkanmaan Yrittäjien paikallisyhdistys. Koko Suomessa yrittäjäjärjestöllä on 372 paikallisyhdistystä. 

Nokian Yrittäjät on vahvasti mukana nokialaisten elämässä. Pirkanmaan Yrittäjien järjestöpäällikkö Sari Järvelinin mukaan nokialaisen yrittäjäyhdistyksen aktiivisuus on poikkeuksellisen monipuolista.  

– Nokialla yrittäjyyden puolesta tehtävää vapaaehtoistyötä tehdään innostuneella porukalla jokaisen omia vahvuuksia ja laajoja verkostoja hyödyntäen. Tämä takaa monipuolisen ja jatkuvan toiminnan, kertoo Järvelin. 

Yrittäjäyhdistyksen monipuolinen toiminta näkyy ja kuuluu Nokialla 

Nokialaisille paikallisen yrittäjäyhdistyksen toiminta näyttäytyy selkeimmin lukuisina, talkoovoimin syntyneinä tapahtumina. 

– Hyvä yhteistyö kaupungin ja elinkeinoyhtiön kanssa on Nokialla myös erityisen ilahduttavaa. Yhdessä tehty elinvoimalupaus ja jatkuva vuoropuhelu viranhaltijoiden, kaupungin luottamushenkilöiden ja yrittäjien edustajien kesken luo yhteistä ymmärrystä ja tahtotilaa lisäten elinvoimaa ja hyvinvointia Nokialla, mainitsee Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Jenni Pöllänen. 

Nokialla panostetaan nuorten yrittäjien tukemiseen ja innostamiseen. Alle 18-vuotiaiden junioriyrittäjätoiminnassa on mukana jo kymmeniä paikallisia nuoria. Yhteistyö paikallisen ammatillisen oppilaitoksen ja lukion kanssa on aktiivista. Paikalliset yrittäjät käyvät kertomassa omia yritystarinoitaan opiskelijoille ja nuoret ottavat osaa tapahtumatoteutuksiin. Nokialla ihan kirjaimellisesti kasvetaan yrittäjyyteen – ja toisaalta, nokialaiset yrittäjäsenioritkin toimivat säännöllisesti. 

– Olemme muuten ainoa pirkanmaalainen paikallisyhdistys, jolla on ulkomaalaistaustaisten yrittäjien työryhmä. Maahan muuttaneille yrittäjille kohdennetulla toiminnalla houkutellaan muualta tulleita yrittäjiä mukaan yhdistystoimintaan matalalla kynnyksellä, kertoo Nokian Yrittäjien vuoden alussa aloittanut puheenjohtaja Petri Tannermaa. 

Yhdistyksen uudet toimitilat Nokian keskustassa tarjoavat tilaisuuden yrittäjille kohdata toisiaan, verkostoitua ja edistää liiketoimintaa. Tiloissa on vuokrattavana työpisteitä ja kokoustiloja. 

Kaiken takana on saumaton yhteistyö 

Nokian Yrittäjiä 2022–2023 puheenjohtajana luotsannut ja sittemmin Parkanoon muuttanut Päivi Koskinen iloitsee voittouutisesta ja muistuttaa, että ilman Nokian kaupungin Pirkanmaan paras yrityskunta -asennetta yhdistys ei olisi tekemäänsä työhön pystynyt. Koskisen mukaan Nokia on tehdaskaupunki, jossa yrittäjyys on ollut etäinen ja vieras asia. Yhdessä yhteisen päämäärän ja yrittäjyyden eteen tehty työ tuottaa nyt tulosta.  

  • Kiitos tästä palkinnosta kuuluu jokaiselle nokialaiselle yrittäjälle asiakkaineen, entisille ja nykyisille yrittäjäyhdistysaktiiveille sekä Nokialla elinvoimaa lisääviä päätöksiä tekeville. Business Nokian elinkeino-Tiinojen ja muun kaupungin väen jatkuva tuki auttaa yrittäjiäkin ylittämään itsensä, naurahtaa Koskinen. 

Nokialla iloitaan myös Yrittäjien luottamushenkilöiden yli kuntarajat ylittävästä yhteistyöstä. 

Satu Hildén