10.9.2017 klo 08:36
Uutinen

Nopeat toimenpiteet pelastavat usein yrityksen

Julkisuuden valokeilaan nousee usein huikeita yrittäjien menestystarinoita. Mutta yrittäjän taival voi olla myös toisenlainen. Matkaan mahtuu niin kivikkoa, risukkoa kuin vastamäkeäkin. Tällaisiin tilanteisiin antaa apunsa esimerkiksi Yritysfakta Oy.

Riihimäellä toimiva Yritysfakta on saavuttanut 40 vuoden iän. Pienenä tilitoimistona aloittanut yritys on nykyisin omistautunut vaikeuksissa olevien yritysten auttamiseen. Se on ilmeisesti toteuttanut eniten yrityssaneerauksia tässä maassa.

– Yrityksen perustanut Antti Tusa toimi 90-luvun alun ”vaaran vuosien” yhteydessä ollen mukana Hämeen Yrittäjien kriisiryhmässä. Tehtävänä oli yritysten toiminnan analysointi pelastavia ratkaisuja varten. Sitten tuli laki yrityssaneerauksista ja yrityksemme toimin toteutettiin niitä ihan ensimmäisenä, toimitusjohtaja Mikko Tusa kertoo.

– Nykyisin toimintamme on keskittynyt juuri erilaisiin yrityksen toiminnan vakautus- ja tervehdyttämistoimenpiteisiin sekä yrityssaneerauksiin. Pystymme tarjoamaan ”pelastustoimenpiteitä” todella lyhyellä aikajänteellä. Tärkeintä on nopea vakauttaminen ja näin maksuvalmiuden turvaaminen. Kun elinvoima palaa, ja erilaisilta uhkilta on suojauduttu, siirrytään muihin toimenpiteisiin. Meillä on ollut monia tapauksia, joissa yritys pelastetaan ”haudan partaalta” täysin elinkelpoiseksi.

Pitkä historia

Fakta-yhtiöiden historia alkaa vuodesta 1977. Silloin asevelvollisuuden jälkeen Antti Tusa perusti Riihimäelle yhden miehen tilitoimiston. Tilitoimistotoiminta on nykyisinkin merkittävä osa Fakta-yhtiöiden toimintaa. Ensimmäinen työntekijä palkattiin 1979. Yritys laajeni yritysostolla vuonna 1986. Ensimmäiset yrityssaneeraukset tehtiin 1993. Suunta löytyi ja nyt niitä on toteutettu tuhansia.

Yritysfaktan toiminta-alueena on koko Suomi. Nykyisiin tiloihin siirryttiin 2008. Tietoliikenneyhteyksien ja etätyön kehittymisen myötä on lähiaikoina edessä muutto uusiin tehokkaampiin toimitiloihin Tehtaankatu 13:een.

Fakta-yhtiöt juhli 40-vuotista toimintaansa avointen ovien päivänä Riihimäen toimistolla viime perjantaina. Samassa yhteydessä Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka luovutti Antti Tusalle Suomen Yrittäjien Timanttiristin 40 vuoden yrittäjätoiminnasta.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi