27.3.2019 klo 17:02
Uutinen

Nuori yrittäjä unelma-ammatissa

Kuopion Yrittäjät luovutti 27.3. kevätkokouksessaan Kuopion Klubilla vuoden Nuori Yrittäjä -tunnustuksen Sisustuskorjaamon Paula Vallalle. – Vaalivaliokunta oli jälleen vaikean tehtävän edessä valitessaan Kuopion Yrittäjien hallitukselle tunnustuksen saajaa monesta hyvästä ehdokkaasta. Paula Valta nousi kuitenkin esille positiivisena ja aktiivisena nuorena yrittäjänä, joka on hakenut liiketoiminnalleen uutta kulmaa stailauksesta, kertoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Karppi palkitsemisen perusteista. Palkitsemisen yhteistyökumppanina on Savonia-amk.

Lapsuuden unelmista totta

Jo lapsesta asti Paula haaveili alkavansa yrittäjäksi, sillä myös hänen isänsä toimii yrittäjänä. Paulaa viehätti ajatus siitä, että saisi itse määritellä omat työnsä ja työaikansa.

Kiinnostus käsitöitä ja sisustamista kohtaan olivat kulkeneet mukana lapsesta asti, joten sisustustekstiilialan muotoilijan tutkinto vaikutti heti omalta. Paula valmistuikin Seinäjoen Ammattikorkeakoulusta vuonna 2010 muotoilijaksi. –Tiesin, ettei työllistyminen oman alan palkkatöihin Kuopiossa ole kovin todennäköistä. Äitiysloman ja parin vuoden keittiöalan töiden jälkeen päätin, että nyt jos koskaan on aika toteuttaa unelma yrittäjyydestä – kävi miten kävi, muistelee Paula Valta.

Nyt yrittäjyyttä on takana reilu 6 vuotta. Matkaan on mahtunut paljon, mm. valmistuminen Savonia Ammattikorkeakoulusta sisustusarkkitehdiksi, toinen lapsi, omakotitalon osto ja yrityksen laajentaminen.

– Aika on mennyt hurjan nopeasti! Mutta voin sanoa eläväni lapsuuden unelmaani, iloitsee Paula Valta.

Monipuolisia palveluita monenlaisiin tarpeisiin

Sisustuskorjaamon toiminta jakautuu kahteen pääsuuntaan: Paula tekee sisustussuunnitelmia koteihin ja toteuttaa rakennusliikkeille omilla kalusteilla myyntistailauksia myytäviin huoneistoihin. Lisäksi Sisustuskorjaamon alla aputoiminimellä toimii Pielaveden Siivouspalvelu, joka työllistää kaksi osa-aikaista työntekijää Pielavedellä.

Sisustuskorjaamon palvelut ovat kehittyneet kysynnät mukaan. Sisustussuunnittelun rinnalle tuli siivouspalvelua ja myyntistailausta, koska niille oli kysyntää. – Tarjoamme palveluita monenlaisille asiakkaille, aina yksittäisistä ihmisistä suuriin rakennusliikkeisiin. Juuri monipuolisten asiakkaiden kanssa työskentely on parasta tässä työssä, Paula toteaa.

Tulevaisuuden haaveena laajentaa ja työllistää

Paula Valta kertoo, että tällä hetkellä Sisustuskorjaamo toimii lähinnä Kuopiossa ja Ylä-Savossa, toiminta on kehittynyt verkostojen kautta. Pakettiauton vuokrausfirman kautta löytyi yhteistyökumppani kalusteiden kuljetukseen ja Savon Yrittäjien Nuoret Yrittäjät -verkoston kautta kirjanpitäjä, joka on myös Paulan tsemppari, järjenääni ja kannustaja.

– Minulla on ollut tähdet kohdallaan näiden suhteen, Paula nauraa, sillä ympärilläni on mahtavia ihmisiä! Iso kiitos kuuluu myös perheelleni, lapset ja mies ovat olleet paljon apuna ja joustaneet kun äidillä on ollut paljon töitä.

Tulevaisuuden haaveena on laajentaa varsinkin stailaustoimintaa muuallekin Suomeen ja mahdollisesti palkata sisustuspuolelle työntekijä. – En ota tästä kuitenkaan paineita, mennään sen mukaan, miten kysyntää riittää, Paula toteaa.

—————————————————————————————————————————————–

Kuopion Yrittäjät on luovuttanut Nuori Yrittäjä -tunnustusta vuodesta 2005 alkaen. Katso aiemmat tunnustuksen saajat täältä.

(Kuva: Merja Palm)