1.9.2017 klo 09:21
Uutinen

Nuorille yrittäjille oma mentorointiohjelma: Pohjois-Savosta mukana Pasi Lappalainen

Suomen Yrittäjät ja asiantuntijaverkosto Boardman käynnistävät 4.9.2017 historian ensimmäisen valtakunnallisen nuoremman polven yrittäjille suunnatun mentorointiohjelman. Vuoden mittaiseen ohjelmaan valittiin 60 alle 40-vuotiasta yrittäjää. Ainoana pohjoissavolaisena mukana on Brave Digital Oy:n yrittäjä Pasi Lappalainen Iisalmesta.

Lappalainen kertoo törmänneensä mentorointiohjelmaan sosiaalisessa mediassa ja kiinnostuneensa mahdollisuudesta heti.

– Yrityksellämme on jo pitkään ollut Advisory Board, mutta henkilökohtainen mentorointi on uusi asia. Odotan mentoroinnilta uusia näkökulmia sekä tietenkin oppia kokeneemmalta ihmiseltä. Olen toiminut yrittäjänä oikeastaan koko ikäni, joten ulkopuolisten näkökulmien saaminen on välttämätöntä, Lappalainen toteaa.

Kullekin ohjelmaan valitulle yrittäjälle on valittu Boardman-asiantuntijaverkostosta hänen tarpeisiinsa sopiva, liike-elämässä kouliintunut mentori. Mentori auttaa mentoroitavaa kehittymään toimialansa ammattilaisena, kasvattamaan yritystään tai selättämään käsillä olevan haasteen.

– On tärkeää, että nuorille yrittäjille on tarjolla tukea ja verkostoja. Mentorointi on yksi parhaista tavoista omaksua hiljaista osaamista ja vankistaa sosiaalista pääomaa, Suomen Yrittäjien järjestöpäällikkö Joonas Mikkilä toteaa.

Ohjelman aikana mentori ja mentoroitava tapaavat noin kerran kuukaudessa. Lisäksi osallistujat kohtaavat toisensa kolmessa yhteistapaamisessa, joista ensimmäinen järjestetään Helsingissä Maria 01 -startuphubissa Yrittäjän päivän aattona maanantaina 4.9.2017.

Yrittäjyys kiinnostaa nuoria

Mikkilän mukaan liike-elämässä ja erityisesti yrittäjäkentällä on käynnissä merkittävä sukupolvenvaihdos. Uusille yrittäjille on tilaa ja kysyntää. Milleniaalit ovat onneksi ennätyksellisen kiinnostuneita yrittäjyydestä, ja yrittäjäksi ryhdytään nyt monenlaisista taustoista, ei pelkästään yrittäjäperheistä tai -suvuista.

32-vuotiaalle Lappalaiselle oman yritystoiminnan luominen tuntui luonnolliselta asialta jo nuorena, mihin vaikutti paljon mm. sukulaisten yrittäjyystaustat.

– Ehkä suurin vaikuttava tekijä yrittäjäksi tulemisessa on ollut kuitenkin se, että halusin työskennellä digitaalisen median ja ohjelmistokehityksen parissa ja meidän alueella ei kyseisenlaisia yrityksiä ollut. Halusin luoda itse palapelini, en vain pelata muiden luomaa peliä, Lappalainen toteaa.

Tänä päivänä Brave Digital on toiminut jo kymmenen vuotta ja työllistää kaksikymmentä henkilöä Iisalmessa ja Kuopiossa sekä neljä Espoossa. Yritys tarjoaa erilaisia mitattavia digitaalisia ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen.

Lisätiedot:
Brave Digital Oy: Pasi Lappalainen, p. 050 5322521, pasi(at)brave.fi
Suomen Yrittäjät: Joonas Mikkilä, 045 129 6791, joonas.mikkila(at)yrittajat.fi

www.nuoretyrittajat.fi/mentorointi

http://www.boardman.fi/fi/verkosto/boardman+alumnit/

https://www.linkedin.com/pulse/yksi-tarina-tuhat-tilasto-pasi-lappalainen