12.2.2018 klo 12:11
Uutinen

Nuorten Yrittäjien -verkosto tähyää Eurooppaan – YES-jäsenyys tuo pääsyn johtopaikoille

Yrittäjät liittyi viime syksynä Euroopan laajuiseen nuorten yrittäjien verkostoon. Verkosto tarjoaa vaikutusmahdollisuuksia jäsenmaiden kesken.

SY:n Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja Leo Kadieff kävi Madridissa tammikuun lopussa tapaamassa Nuorten yrittäjien eurooppalaisen verkoston YES:n organisaatiota.

Madridissa oltiin kiinnostuneita Suomen Nuorten Yrittäjien toiminnasta.

Kadieffin mukaan Suomen maine hyvinvointivaltiona kiinnostaa.

– Se, kuinka Suomessa yhdistyy yrittäjyys, sekä korkean elintason tuomat velvollisuudet. Monelle eurooppalaiselle pohjoismaiden malli on ideaali, jossa yhdistyy julkinen ja tasokas koulutus, terveydenhuolto ja tasa-arvoa korostava yhteiskunta. Suomesta ei kiinnosta vain teknologiset, vaan myös ”sosiaaliset” -innovaatiot.

Verkosto tarjoaa vaikutusmahdollisuuksia jäsenmaiden kesken

YESforEurope-verkosto toimii nuorten yrittäjien äänitorvena Brysselissä, ja sen jäseninä SY:n Nuorilla yrittäjillä on pääsy sen johtaviin elimiin.

– Yrittäjät on valtakunnallinen yrittäjien verkosto Suomessa, ja YES tarjoaa meille vaikuttamismahdollisuudet myös maiden välillä. Sieltä saamme oppia ja perspektiiviä Euroopan tilanteeseen laajemmin, sekä mahdollisuuden edustaa Suomen etua.

Kadieff työskentelee Turun yliopistossa liiketoiminnan kehittämisen parissa. Hänellä on kokemusta useasta omasta yrityksestä. Kadieff toimii ohjelmistoalan yrittäjänä Korennossa, joka tuottaa siitepölytiedotetta allergikoille ja astmaatikoille. Hän toimii myös SY:n Nuorten Yrittäjien johtoryhmän puheenjohtajana, SY:n Kasvuyrittäjyysverkoston jäsenenä ja edustaa Yrittäjiä YESforEurope verkostossa. Pelinkehittämisen kenttään Turussa keskittyvä Turku Game Hub -yhdistys on Leo Kadieffin perustama.

http://www.yesforeurope.eu

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi