7.1.2017 klo 09:18
Uutinen

Nyhtökauran ja Supercellin yrittäjät sekä kahdeksan muuta vaikuttajaa palkittiin

Keskuskauppakamari myönsi ensimmäiset Suomi 100 vuotta -erikoisansiomerkit kymmenelle ansioituneelle yritysjohtajalle ja vaikuttajalle. Merkki myönnetään merkittävästä työstä yritysten, elinkeinoelämän ja isänmaan puolesta.

Keskuskauppakamari on myöntänyt ansiomerkkejä vuodesta 1929 asti, ja nyt jaetut merkit ovat osa 100-vuotiaan Suomen juhlintaa.

– Palkitut ovat esimerkillisellä tavalla onnistuneet yhdistämään innovaatiot, kansainvälisyyden ja korkean laadun. Suomi voi olla ylpeä heistä! Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä arvioi.

Kymmenen merkin saaneen joukossa on useita eri koon ja kehitysvaiheen yrittäjiä. Palkittujen joukossa on esimerkiksi nopeasti suosioon singahtaneen nyhtökauran kehittäjä, Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen.

Merkin sai myös joensuulaisen pitkän linjan perheyrityksen perustaja ja Pohjois-Karjalan maakunnan kehittäjä Väinö H. Broman.

Linda Liukas palkittiin puolestaan uuden ajan yrittäjänä, joka on onnistuneesti kerännyt joukkorahoitusta ja johdattanut eri-ikäisiä koodaamisen maailmaan. Liukas on myös perustanut naisille suunnatun Rails Girls –yhteisön, joka opettaa naisia koodaamaan Suomessa ja ulkomailla.

Myös Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen palkittiin menestyksekkäästä yrittäjyydestä ja viennin edistämisestä. Keskuskauppakamarin arvion mukaan hän on ollut monipuolisesti luomassa parempaa Suomea.

Meyerin toimitusjohtaja Jan Meyer palkittiin puolestaan suomalaisen laivanrakennusteollisuuden pelastajana ja uusien työpaikkojen luojana.

Myös Kemppi Oyn puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama, Idean perustaja ja toimitusjohtaja Risto Lähdesmäki, Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen, Accountorin toimitusjohtaja Asko Schrey ja lakipalveluyritys Fondian perustaja Marianne Saarikko Janson saivat merkin tunnustuksesi arvokkaasta työstä.

Yritykset voivat hakea Keskuskauppakamarilta Suomi 100 vuotta -erikoisansiomerkkiä tiimeilleen tai useammille ansiokkaasti toimineille henkilöille.

Ansiomerkkien myöntämisestä päättää Keskuskauppakamarin ansiomerkkilautakunta, jonka jäsenet edustavat elinkeinoelämän eri aloja. Lautakunnan puheenjohtajana toimii Risto E. J. Penttilä ja varapuheenjohtajana Veli-Matti Mattila.

toimitus@yrittajat.fi