29.11.2017 klo 08:31
Uutinen

Nykyaikainen valvontakamera tunnistaa kasvotkin: Testasimme uutuuden

Yrittäjä testaa -sarjassamme on vuorossa valvontajärjestelmä, joka välittää tiedon oven takana kolkuttavasta henkilöstä vaikkapa älykelloon tai television näytölle.

Kaarinalaisen Jari Lindströmin yritys Smarttecno maahantuo ja myy kotiautomaatiojärjestelmiä ja verkkoratkaisuja. Siksi mies otti innolla testiin amerikkalaisen Nestin valmistaman kodinvalvontajärjestelmän.

Testissämme perehdyttiin muun muassa kasvontunnistukseen, joka tarkkailee kameran kautta jatkuvasti olohuoneessa liikkuvia ihmisiä ja skannaa heidän kasvonsa järjestelmään. Jos järjestelmä ei tunnista kasvoja, se välittää tästä ilmoituksen käyttäjälle.

Nest on Googlen omistama yhtiö, jonka tuotteet ovat tulleet Suomessa myyntiin tänä vuonna. Nest tunnetaan etenkin älykotituotteista.

Elisa oli Suomessa ensimmäinen operaattori, joka toi mallit myyntiin. Valikoimassa ovat Nest Protect -palovaroitin sekä kolme valvontakameraa. Niistä Cam iQ kuvaa ympäristöä 4K-tarkkuudella ja osaa erottaa ihmiset lemmikeistä.

Nest Aware -pilvipalvelun avulla käyttäjä voi tallentaa kaikkien kameroiden kuvan 30 päivän ajaksi. Videohistoriasta on mahdollista taltioida valikoituja videopätkiä tai tallentaa timelapse-videoita.

Lindström muistuttaa, että valvontakameroiden asennuksessa on pidettävä mielessä lainsäädäntö.

– Kameroita ei saa suunnata naapurin tontille eikä edes julkiselle tielle. Tällä halutaan ehkäistä ihmisten yksityisyyteen kajoaminen, hän kertoo.

Nest-järjestelmän hinnat:

Nest Protect: 139 €
Nest Cam IQ: 379 €
Nest Cam Indoor: 219 €
Nest Cam Outdoor: 249 €
Nest Aware: alk. 10 €/kk

Katso videolta, miten järjestelmä toimii!

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi