23.8.2017 klo 20:43
Uutinen

Nyt on puhelimella hintaa: Samsung esitteli yli 1000 euron arvoisen Galaxy Note8:n

Kyseessä on seuraaja surullisenkuuluisalle Galaxy Note 7:lle, joka jouduttiin vetämään markkinoilta tulipalovaaran takia.

Samsung on hetki sitten esitellyt uuden huippupuhelimensa Galaxy Note8:n New Yorkissa. Kyseessä on valmistajan huippumalli, joka on suunniteltu ennen kaikkea tehokkaaseen etätyöskentelyyn ja raskaaseen ammattikäyttöön.

Uutuuspuhelin on pakattu täyteen uusinta ja hienointa mobiiliteknologiaa, mikä näkyy laitteen hinnassa. Suomessa Galaxy Note8 maksaa 1029 euroa.

Puhelimen voi ennakkotilata jo tänään. Ennakkotilaajat saavat kaupan päälle Samsung DeX -telakan, jonka avulla laitteen voi kytkeä ulkoiseen näyttöön, näppäimistöön ja hiireen. Tämän jälkeen puhelimen ja lisälaitteiden yhdistelmää voi käyttää pöytäkoneen tavoin.

Galaxy Note8:n ennakkomyynti kestää 14. syyskuuta asti. Varsinaiset toimitukset käynnistyvät 15. syyskuuta.

Kaksi optista kuvanvakaajaa

Uutta on muun muassa kamerassa. Note8 on Samsungin ensimmäinen kaksoiskameralla varustettu älypuhelin. Toisessa kameralinssissä on kaksinkertainen optinen zoom. Molemmissa takakamerakennoissa on 12 megapikseliä ja optinen kuvanvakaaja.

Ulkoisesti merkittävintä on se, että puhelimen 6,3-tuumainen näyttö on hyvin lähellä puhelimen reunoja. Tämä saa osaltaan kokonaisuuden näyttämään varsin tyylikkäältä.

Galaxy Notet tunnetaan stylus-kynästä, jota Samsung kutsuu S Peniksi. Kynällä voi piirtää, tehdä muistiinpanoja ja käyttää puhelimen muita ominaisuuksia. Muistiinpanoja voi tehdä myös silloin, kun puhelimen näyttö on valmiustilassa. Puhelin ja kynä ovat vedenkestäviä. Uutta kynän käytössä on mahdollisuus piirtää animoituja gif-kuvia, jotka voi lähettää viestinä.

Yllättävää ei ole se, että Galaxy Note8:ssa on muistikorttipaikka ja langaton lataus. Akun koko on 3300 milliampeerituntia. Se on hieman pienempi kuin Galaxy S8:ssa.

Bisneskäyttäjiä miellyttänee mahdollisuus jakaa puhelimen näyttö kahteen osaan. Tällöin vierekkäin voi olla kaksi eri sovellusta.

Samsung Galaxy Note8

Hinta: 1029 euroa (ennakkotilattavissa heti)

Käyttöjärjestelmä: Android 7.1.1 Nougat
Näyttö: 6,3 tuumaa, 2960×1440 pikseliä
Ominaisuudet: Sormenjälkitunnistin (takana), irisskanneri (edessä)
Kamera: Kaksoiskamera takana (2 x 12 megapikseliä), edessä 8 megapikselin selfie-kamera
Muisti: 6 gigatavua keskusmuistia, 64 gigatavua tallennusmuistia + muistikorttipaikka
Muuta: Takana sykesensori, langaton lataus
Liitännät: USB-C, kuulokeliitäntä
Paino: 195 grammaa

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi