26.2.2018 klo 20:34
Uutinen

Nyt tulevat älykkäät ympäristötuotteet – ”on vain ajan kysymys”

Suomalainen muovi- ja metallituotteiden kasvuyritys Finncont tähtää alan markkinajohtajaksi.

Virroilla sijaitseva Finncont Group Oy osti jäte- ja ympäristöhuoltotuotteiden myyntiin ja markkinointiin erikoistuneen Flaaming Oy:n vuonna 2017. Perheyhtiö Flaamingin nimi muuttui helmikuussa Finncont Ympäristötuotteet Oy:ksi.

Yritys työllistää yli 150 henkilöä Virroilla ja Lahdessa.

Maailmalta tavoitellaan liikevaihdon tuplausta vuoteen 2020 mennessä.

– Päämarkkina-alueemme on koko Itämeren alue ja tällä hetkellä yli kolmannes 28 miljoonan euron liikevaihdostamme menee vientiin. Asiakkaamme haluavat mielellään ostaa laajoja tuotekokonaisuuksia yhdeltä toimittajalta. Yrityskaupan myötä kykenemme heille niitä tarjoamaan, sanoo Finncontin toimitusjohtaja Jyri Partanen.

Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja monipuolistuvat ja matkalla kohti älykästä kiertotaloutta esimerkiksi IoT-ratkaisut jätehuollossa arkipäiväistyvät.

Älykkäissä ympäristötuotteissa erilaiset täyttöastetta seuraavat anturit ja jäteastioiden paikannukseen ovat luontevia ensimmäisiä askeleita. Jatkossa lisäarvoa voidaan luoda monilla muillakin tavoin.

– Esimerkiksi Ruotsissa nopeasti yleistyvä trendi on kulunvalvonta roskakatoksissa, eli kontrolloidaan kenen jätteitä sinne voi tuoda. On vain ajan kysymys, että jätemaksut voidaan jyvittää vesimaksujen tai sähkölaskujen tapaan kullekin asukkaalle sen mukaan, paljonko he ovat jätettä tuottaneet, Partanen visioi.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Finncont