26.5.2017 klo 20:06
Uutinen

Odotettu retropuhelin tulee myyntiin ensi viikolla: Kritiikistä huolimatta myyntilistojen kärkeen?

Nokia 3310 on monen tuntema takavuosien luottopuhelin. Ensi viikolla puhelimen nykyaikaistettu versio tulee saataville Suomessa.

Nokian alkuvuodesta esittelemä 3310-retropuhelin tulee Suomessa kauppoihin 31. toukokuuta. Laitteesta odotetaan ainakin pienimuotoista myyntimenestystä.

Ensiarvioiden mukaan 3310 nousee suosikiksi ainakin niillä, jotka etsivät edullista kakkospuhelinta. Sille arvioidaan olevan kysyntää myös sellaisissa yrityksissä, joiden työntekijöille riittää peruspuhelin.

Puhelimen takana on suomalainen HMD Global, joka on lisensoinut Nokian tuotemerkin käyttöönsä seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.

3310 on peruspuhelin, jossa on nykymittapuun mukaan melko vaatimaton kamera ja 2,4-tuumainen värinäyttö. Muihin ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa FM-radio sekä takavuosina klassikoksi noussut matopeli.

Ostajan kannattaa huomioida, että puhelin ei tue 3G-verkkoja. Laitteeseen ei myöskään voi ladata sovelluksia. Sim-korttipaikkoja puhelimessa on kaksi.

Tekniset rajoitteet ovat kirvoittaneet medialta negatiivisia kommentteja. Kansainvälisesti 3310-puhelinta on pidetty liian kalliina ominaisuuksiin nähden. Puhelinta ei kannata harkita, jos ei ole valmis tinkimään merkittävästi valokuvien laadusta ja siitä, ettei laitetta voi käyttää juuri mihinkään muuhun kuin soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen.

3310 tulee myyntiin 59 euron hintaan neljässä eri värissä: punaisena, keltaisena, tummansinisenä ja harmaana.

Alkuperäistä 3310-mallia on myyty maailmanlaajuisesti noin 126 miljoonaa kappaletta.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi