12.6.2018 klo 08:52
Uutinen

Ohjelmistotalo julkaisi ilmaisen alustatalouskurssin – Sopii pienemmillekin yrityksille

Ohjelmistotalo Sofokus haluaa auttaa kotimaisia yrityksiä hyötymään alustatalouden mahdollisuuksista. Alustatalous on internetin mahdollistama liiketoimintakonsepti.

– Amazon ja Google tajusivat jo vuosituhannen vaihteen tienoilla alustatalouden merkityksen ylivoimaisen kilpailuedun rakentamisessa. Tänään pienemmätkin yritykset rakentavat liiketoimintaansa digitaalisten alustojen päälle, avaa aiheen taustoja ohjelmistotalo Sofokus-konsernin toimitusjohtaja-perustaja Teemu Malinen.

Sofokus julkaisee kaikille yrityksille ja muille organisaatioille ilmaisen kurssin, jonka avulla se toivoo yritysten löytävän mahdollisuuksia siihen, miten alustataloutta voisi soveltaa omaan toimintaan. Kurssi on suoritettavissa sähköpostitse ja siihen kuuluu yhdeksän kappaletta lokalisoitua alustatalouden suunnittelu-kanvaasia.

Suunnittelu-kanvaaseja testattu pilottikäyttäjillä

– Mietimme Sofokuksella, mikä olisi paras tapa saada ihmiset kiinnostumaan alustataloudesta, joka saattaa kuulostaa hieman hankalalta terminä. Olemme testanneet kanvaasi-kokoelmaa pilottikäyttäjillä ja vastaanotto on ollut innostunut nimenomaan käytön helppouden vuoksi, Malinen kuvailee.

AirBnB ja Uber ovat kansainvälisiä esimerkkiä alustatalouden markkinoita disruptoivasta voimasta. Kotimaisia esimerkkejä ovat esimerkiksi Liveto, Underhood ja IteWiki.

– Alustatalous ei olekaan pelkästään suurten toimijoiden yksinoikeutta, vaan kantava ajatus ja toimintamalli liiketoiminnan ytimessä mahdollistaen nopean kasvun, Sofokuksen Malinen sanoo.

Liveto Group Oy on tapahtumamyyntipalvelu, joka tarjoaa tapahtumamyyntityökaluja.

– Haluttiin rakentaa alustatalouden idean päälle uudenlainen tapahtumakauppa. Esimerkiksi 100 vuotta vanha Kalevan Kisat sai upotettua Livetolla ensimmäistä kertaa kauppaympäristönsä omille kotisivuilleen. Tämä tekee kuluttajille ostamisesta tutkitusti helpompaa, Liveto Group Oy:n toimitusjohtaja Antti Korhonen kertoo.

Amerikkalainen talouslehti nosti Sofokus Oy:n Inc. 5000 Europe listalle helmikuussa. Inc. 5000 EU on lista Euroopan nopeimmin kasvavista yksityisistä osakeyhtiöistä.

Sofokus on vuonna 2000 perustettu sähköisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Yritys on työntekijöidensä omistama ja työllistää Helsingin ja Turun toimipisteissä 50 sähköisen liiketoiminnan ammattilaista.

Kuvassa: Teemu Malinen, kuva: Sofokus Oy

toimitus (at) yrittajat.fi