9.2.2019 klo 19:06
Uutinen

Oikea-aikaiset investoinnit ovat tuottaneet tulosta

Hämeen Yrittäjät on palkinnut tuloksellisesta yritystoiminnasta Forssan Metallityöt Oy:n yrittäjät maakunnallisella vuoden yrittäjä -palkinnolla. Palkitseminen tapahtui Hämeen Yrittäjägaalassa lauantaina 9. helmikuuta Janakkalassa.

Forssan Metallityöt Oy on nykyisin Suomen markkinajohtaja teräksisten palo- ja turvaovien valmistajana. Forssan Metallityöt toimi alkuun Rakennusliike Lindvall & Johanssonin teräspajana vuonna 1960. Tuotannossa oli teräs- ja palo-ovien lisäksi lipputankoja ja öljysäiliöitä.

Nykyinen hallituksen puheenjohtaja Markku Lundström tuli yritykseen töihin vuonna 1971. Saman vuosikymmenen puolivälissä yrityksessä päätettiin keskittyä teräsovien valmistamiseen. Ovia meni vientiin ympäri maailmaa, Neuvostoliitto ja Lähi-itä olivat päävientikohteet. Asiakkuudet seurasivat suomalaisia rakennusliikkeitä.

– Kostamus, Svetogorsk, Irak, Iran, Saudi-Arabia ja Kuwait, myyntiä vuodesta 1975 hoitanut Lundström luettelee.

Vuonna 1987 hän osti yritystoiminnan Johanssonin suvulta yhtiökumppaninsa Rauno Mäkelän kanssa. 1990-luvun taite oli Lundströmin mukaan parasta Venäjän kaupan aikaa. Se auttoi Forssan Metallityöt vuosikymmenen alun laman yli. Yrityksen 28 miljoonan markan liikevaihdosta Venäjältä tuli 27 miljoonaa.

– Olemme yrityselämässä saaneet olla onnellisten tähtien alla. Hiljaiseen aikaan olemme rakentaneet toimitilojamme ja panostaneet koneisiin, hän kiittelee.

Perheyrityksessä on haluttu luoda työntekijöille hyvät ja mielekkäät työskentelyolosuhteet Konekantaa on ajanmukaistettu ja halleissa on uudenaikaista, valoisaa ja siistiä.

Päämarkkina-alueena yrityksellä on tällä hetkellä Suomi, asiakkaina ovat pääasiassa rakennusliikkeet ja tukkuliikkeet.

– Vientiä voisi olla enemmänkin, tällä hetkellä toimitamme ulkomaille tuotteita lähinnä erilaisiin projektikohteisiin, yrittäjät toteavat.

Vuonna 2004 Markku Lundström lunasti yhtiökumppaninsa osuuden yrityksestä ja vuonna 2015 Markun lapset Ulla Korpiniitty ja Vesa Lundström tulivat osakkaiksi. He ovat nyt ottaneet vastuun yrityksen käytännön johtamisesta ja sukupolvenvaihdoksen toinen osa on parhaillaan käynnissä.

Rakennusalan suhdanteet vaikuttavat myös forssalaisyrityksen arkeen, mutta perheyrityksen usko tulevaan on vahva. Nopeus, joustavuus ja hyvä asiakaspalvelu aseinaan yritys suuntaa tulevaan. Tulevaisuutta ja kilpailukykyä on lähdetty rakentamaan panostamalla entistä enemmän tuotekehitykseen. Tuore vahvistus tiimissä on tuotekehityspäällikkö, jonka johdolla henkilökunta on lähtenyt kehittämään uusia innovaatioita ja tuotteita. Myös vientiä on tarkoitus lisätä.

www.forssanmetallityot.fi

Faktaa

Forssan Metallityöt Oy

  • Yrittäjät: Markku Lundström, Vesa Lundström ja Ulla Korpiniitty
  • Perustettu: 1960
  • Työntekijöitä: 60
  • Liikevaihto: 10,8 M€
  • Toimialue: Koko Suomi
  • Toimiala: Teräksisten palo- ja turvaovien valmistus
  • Muuta: Forssan vuoden yrittäjä 1993, Forssan Seudun Käsityö- ja Teollisuusyhdistyksen Kätevä-palkinto 2015, Hämeen maakunnallinen vuoden yrittäjä 2018