7.6.2018 klo 07:59
Uutinen

Olitko jo unohtanut tämän perinteikkään taukopaikan? Uusi yrittäjä avasi ristiriitaisissa tunnelmissa

Salon kaupunkiin kuuluva Lahnajärven taukopaikka on avautunut yleisölle, vaikka itse ravintola on konkurssissa.

Lahnajärven taukopaikka ykköstien varressa on monen autoilijan tuntema legendaarinen levähdyspiste, joka kuuluu nykyisin Salon kaupunkiin.

Uusi yrittäjä avasi keskiviikkona taukopaikan ovet, vaikka Ravintola Lahnajärvi Oy on asetettu konkurssiin. Levähdyspaikan vieressä sijaitseva Vesipuisto Lahnis käynnistää toimintansa viikonloppuna. Salon Seudun Sanomat kertoi Lahnajärven uudesta alusta viime tiistaina.

Ilta-Sanomille asiaa kommentoineen konkurssipesän pesänhoitajan Petra Lindbergin mukaan vuokrasopimukset uusien yrittäjien kanssa oli tehty ennen konkurssia. Konkurssipäätös on lainvoimainen tänään. Ravintolaa ovat hakeneet konkurssiin eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Verohallinto.

Edellinen yrittäjä Pia Landen kertoo lehdelle vuokranneensa ravintolan uudelle yrittäjälle ajatuksena lyhentää velkoja vuokratuotoilla.

Landen avasi aikanaan ravintola Lahnajärven, kun se oli ollut seitsemän vuoden ajan suljettuna. Omien sanojensa mukaan hän käytti kaikki rahansa tilojen remontointiin. Hän aikoo valittaa käräjäoikeuden konkurssipäätöksestä hovioikeuteen.

Landenin seuraaja Mehmet Tartkoy aikoo jatkaa ravintolatoimintaa.

– Jollen osta, tulee joku muu joka ostaa, hän sanoo ja viittaa Lahnajärven maineeseen.

Avajaispäivänä väkeä riitti tungokseen asti. Petra Lindbergin mukaan toiminnan jatkumisesta ei voida vielä olla varmoja.

– Yksi mahdollisuus on, että vuokralaiset jatkavat toimintaansa normaalisti kesän ajan ja tilanne katsotaan sen jälkeen uudelleen, Lindberg sanoo Ilta-Sanomille.

Vuokralaisella on oikeus irtisanoa nykyinen sopimus, jos hän ei halua jatkaa toimintaa. Irtisanomisoikeus on myös konkurssipesällä.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi