9.10.2020 klo 08:00
Uutinen

Oma-aloitteista yhteistoimintaa Hämeenlinnassa – kivijalan puolesta

Miten juhlia yrityksen syntymäpäiviä? Minna Haantaus-Pekarila halusi jotain erilaista ja sai uuden idean, millä yhdistää Hämeenlinnan keskustan yrittäjiä.

Yritysuutiset/ Hämeenlinna/ Katri Ahonen

Kampaajamestari Minna Haantaus-Pekarila on työskennellyt parturi-kampaajana vuodesta -84 ja aloitti omalla toiminimellä vuonna -95. HiusStudio Muoto, viralliselta yritysnimeltään Mihape Oy, perustettiin Hämeenlinnaan vuonna 2012.

– Oma yritys tuntui luontaiselta sillä hetkellä ja se oli nyt tai ei koskaan, hehkuttaa Minna Haantaus-Pekarila.

Tällä hetkellä Minna toimii neljän vuokratuoliyrittäjän kanssa uusissa liiketiloissa Kaivokadulla, kauppakeskus Goodmanin kupeessa.

Koronamyllerryksestä työrauhaan

17.3 Minna sai ripauksen tv-julkisuutta, kun hänet kutsuttiin Ylen vieraaksi suoraan lähetykseen kertomaan korona-ajan mikroyrittäjän näkemyksiä yhdessä Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen kanssa.

– Huhti-toukokuussa puurrettiin pidennetyillä aukioloajoilla ja huolellisella hygienialla seitsemänä päivänä viikossa. Sunnuntain aukiolosta saimme hyvää palautetta rauhallisesta tunnelmasta, varsinkin riskiryhmiltä. Kesä-elokuu olikin jo normaalimpaa aikaa meillä, kertoo Minna.

8-vuotissyntymäpäivät kivijalkayrittäjiä tukien

Minna keksi kesälomallaan uudenlaisen idean yrityksensä 8-vuotissynttäreille. Hän mietti, miten voisi kiittää vakituisia asiakkaitaan korona-ajan luottamuksesta ja tuesta. Idea kirkastui. Tehtäisiin lokakuun ajalle yllätyskasseja, joissa on herkkuja ja pieniä lahjakortteja hämeenlinnalaisiin kivijalkaliikkeisiin. Liikkeet valittiin intuition perusteella.

– Ostin eri liikkeistä 5–20 € arvoisia lahjakortteja. Kysyin yrittäjiltä, haluaisivatko antaa pienen tarjouksen esitteeseen minkä jaamme kaikille asiakkaillemme synttärikortin välissä? Kaikki yrittäjät olivat heti mukana, mikä oli ihan mieletöntä, iloitsee Minna.

Kampanjaan panostettiin Muodon tämän vuoden koko markkinointibudjetti. Ostetut lahjakortit olivat samalla tukea paikallisille yrityksille.

– Keväällä ahdisti ajatus, että en voinut ostaa mitään keneltäkään, vaikka myimmekin hyvin omia lahjakorttejamme. Yrittäjäjärjestöön kuuluminen on hyödyllistä – mietin sen ohella, emmekö me yrittäjätkin voi tehdä oma-aloitteisesti asioita kimpassa.Hämeenlinnan Yrittäjien jäsenenä olen lukenut saamani postit ja uutiset tarkemmin kuin koskaan ennen. Olen saanut hyvää ja ajantasaista tietoa kaikista koronakäänteistä ja tukimahdollisuuksista.

ELY-tuella MyClips-projekti

Muodon toiminimiyrittäjistä kaksi saivat yksinyrittäjäntukea. Minna haki ja sai ELY:n tilanneanalyysituen.

– Kesäkuussa hain tukea MyClips-projektilleni. Projektissa teemme hiuksettomille apuvälineeksi hiusklipsejä. Hiukset tulevat joko omista tai luovutetuista hiuksista tai aitohiusperuukeista. Myönteinen päätös saatiin syyskuun alussa. Nyt olen valinnut yhteistyökumppanit ja kehitystyö on käynnissä, iloitsee Haantaus-Pekarila.