13.8.2018 klo 12:34
Uutinen

OmaSp mielii Helsingin pörssiin

Oma Säästöpankki Oyj:n hallitus on käynnistänyt strategisen selvityksen arvioidakseen mahdollista listautumista Helsingin pörssin päälistalle ja sen yhteydessä toteutettavaa listautumisantia.

Listautuminen Helsingin pörssin päälistalle on pankin tänään julkaiseman tiedotteen mukaan yksi Oma Säästöpankki Oyj:n tärkeimmistä strategisista tavoitteista.

– Vaikka tässä vaiheessa vasta arvioimme mahdollista pörssilistautumista, on siihen jo nyt omistajien ja pankin hallituksen täysi tuki. Olen todella iloinen siitä, että Helsingin pörssiin voidaan saada uusi ja raikas finanssialan pörssiyhtiö Oma Säästöpankki Oyj, OmaSp:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Partanen kommentoi.

OmaSp odottaa mahdollisen listautumisen parantavan kykyä toteuttaa sen kasvustrategiaa menestyksekkäästi ja vahvistavan entisestään yhtiön pääomarakennetta. Mahdollisen listautumisen toteuttamisesta ja ajankohdasta päätetään myöhemmin.

– Asiakkaat hyötyisivät pankin kehityksestä parempina palveluina. Lupaamme tarjota asiakkaillemme parhaan pankkikokemuksen henkilökohtaisen asiakaspalvelun ja digitaalisten palvelukanaviemme kautta. Elämme mielenkiintoisia aikoja, odotan innolla tulevia päätöksiä, OmaSp:n toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi sanoo.

OmaSp on kasvava suomalainen pankki ja se on taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. OmaSp palvelee ympäri maan 40 konttorissa ja digitaalisten palvelukanavien kautta noin 135 000 asiakasta yli 270 asiantuntijan voimin.

Vähittäispankkitoimintaan toiminnassaan keskittyvällä Oma Säästöpankilla on Kanta-Hämeessä konttorit Hämeenlinnassa, Hauholla ja Riihimäellä. Se on osakeyhtiömuotoinen pankki, jonka omistavat paikalliset säästöpankkisäätiöt ja osuuskunnat. Sen omistajina ovat muun muassa Hauhon ja Rengon Säästöpankkisäätiöt.

Hämeen Yritysviestintä
toimitus@hameenyrityssanomat.fi

Muita kiinnostavia aiheita