verojen maksaminen
Kuva: Getty Images
22.11.2021 klo 13:43
Uutinen

OmaVerossa on nyt uusia toimintoja yritysasiakkaille

OmaVeron uusi versio on julkaistu. Palvelussa on uusi visuaalinen ilme ja uusia käyttöä helpottavia toimintoja. OmaVero toimii aiempaa paremmin myös mobiililaitteilla.

Kun olet kirjautunut sisään OmaVeroon, näet etusivulla yrityksesi, yhteisösi tai asiakkaasi ajankohtaiset veroasiat. Näitä ovat maksettavaksi tulevat verot sekä veroilmoitukset ja tehtävät, joiden määräpäivä lähenee.

Etusivulta pääset myös suoraan siirtymään yrityksen omien verolajien tietoihin ja toimintoihin.

Uusia välilehtiä

OmaVeron välilehtiin ja niiden nimiin on tullut joitakin muutoksia. Tehtävät-välilehti on kokonaan uusi. Löydät välilehdeltä asiat, jotka edellyttävät toimenpiteitä. Välilehdellä on punainen merkki, jossa näkyy avointen tehtävien määrä. Tehtäviin saat ilmoituksen esimerkiksi uusista päätöksistä ja kirjeistä, veroilmoituksista sekä kehotuksesta ilmoittaa tilinumero.

Suosikit-välilehti näkyy yrityksille, jotka hoitavat toisten yritysten tai yhteisöjen veroasioita. Mahdollisuus lisätä suosikkeja on kätevä ominaisuus erityisesti tilitoimistoille ja kirjanpitäjille, jotka hoitavat useiden yritysten veroasioita. Suosikkien avulla kirjanpitäjä pääsee OmaVerossa helpommin juuri niiden yritysten ja yhteisöjen asioihin ja tehtäviin, joita useimmiten hoitaa.

Omiin suosikkeihin voi lisätä myös verolajeja, jos yrityksellä on OmaVeron etusivulla näkyvissä viisi verolajia tai enemmän.

Ilmoituksissa ja hakemuksissa kaksi vaihetta

Ilmoitusten ja hakemusten rakenne on muuttunut siten, että niissä on aina vähintään kaksi vaihetta. Viimeinen vaihe on Esikatsele ja lähetä. Voit siis aina tarkistaa yhteenvedon ilmoittamistasi tiedoista, ennen kuin lähetät ne.

Jos sinulla on valtuus hoitaa yrityksen veroasioita OmaVerossa, voit tilata sähköpostiisi ilmoituksia OmaVeron tapahtumista. Saat siis sähköpostiisi viestin, jos OmaVerossa on esimerkiksi uusi päätös, viesti tai erääntynyt maksu.

Voit valita, haluatko vastaanottaa ilmoituksia kaikkien vai vain joidenkin asiakkaiden veroasioista, kaikista aiheista vai vain esimerkiksi maksamisen tai tietyn verolajin asioista.

Yritykset voivat nyt myös tarkistaa ja ilmoittaa verkkolaskuosoitteen OmaVerossa tai uuden rajapinnan kautta. Kun verkkolaskuosoite on OmaVerossa, yritys saa verkkolaskun kiinteistöverosta ja yhteisön tuloverosta.

Toimitus
Toimitus