25.6.2018 klo 16:46
Uutinen

Omistajanvaihdostreffeiltä uusi yritys – hyppy tuntemattomaan antoi yrittäjälle uutta virtaa

Anne Johansson löysi viime vuoden lokakuussa uuden yrityksen Varsinais-Suomen Yrittäjien järjestämiltä Omistajanvaihdostreffeiltä. Omistajanvaihdostreffit ovat Varsinais-Suomen Omistajanvaihdospalvelun järjestämä toistuva tapahtuma kaikille omistajanvaihdosta harkitseville ja läpikäyville yrittäjille sekä yrityksen ostoa suunnitteleville.

Kotitalousteknikko ja ruoka-alan yrittäjä sekä kolmen varsinaissuomalaisen lounaskahvilan omistaja Anne Johansson oli jo pitkään katsellut omien töiden ohella uusia haasteita työrintamalta. Omistajanvaihdostreffeiltä kiinnostava myytävä yritys löytyikin: kolmekymmenvuotias Killin Kopio Oy on raisiolainen painoalan yritys, jolta luonnistuvat niin erilaiset painotuotteet, kuten esitteet, flyerit, kortit ja julisteet, kuin myös suurkuvatulosteet, tekniset piirustukset ja skannauksetkin.

Alan vaihdosta uutta virtaa tekemiseen

Hyppäys uudelle alalle oli merkittävä, mutta toisaalta kaikkien Johanssonin yritysten taustalla on paljon tuttuja, toistuvia elementtejä, kuten hallinnollista paperityötä. Johanssonin luovuttua yksitellen kaikista kolmesta lounaskahvilastaan, alkoivat työt Killin Kopiossa todenteolla. Tällä hetkellä Johanssonin työtehtävät pyörivät hallinnon ja markkinoinnin parissa kahden vakinaisen työntekijän hoitaessa tuotannon tehtävät.

Henkilökunta suhtautui yrityksen myyntiin ja uuteen toimitusjohtajaan hyvin firman perustajan ja pitkäaikaisen yrittäjän siirryttyä eläkepäiviä viettämään. “Henkilökunta on todennut, että nykyään työpaikalla on ihan uudenlainen, kiva virta ja syke tekemisessä”, Johansson kommentoi. Muutos oli kaivattu piristys myös Johanssonille, joka nauttii siirtymästä tuotannon tehtävistä kokonaan pois.

“Nyt on ihan uudella tavalla aikaa keskittyä ja tehdä oma työ hyvin”, Johansson iloitsee. Työn ja vapaa-ajan tasapainon säilyttäminen on aina ollut tälle yrittäjälle sydämen asia, mutta nyt balanssi kodin ja työpaikan välillä säilyy entistä paremmin. “Vapaa-aikaa on nyt enemmän”, Johansson toteaa.

Yrityskaupassa maltti on valttia

Yrityksen osto vaatii rohkeutta, mutta toisaalta ostajalta vaaditaan myös malttia, sillä osto kannattaa tehdä olemassa olevia toimintatapoja ja perinteitä kunnioittaen. Johansson peräänkuuluttaakin kärsivällisyyttä uudelta omistajalta. “Muista, että yrityksen pitkäikäisyydelle löytyy myös ne syyt, joiden ansiosta firma on menestynyt monta vuotta”, Johansson toteaa. Rauhallinen tutustuminen yritykseen kannattaa ja liian hätäisiä muutoksia tuleekin välttää.

Killin Kopion tulevaisuus näyttää valoisalta. Tällä hetkellä Johansson vielä perehdyttää itseään uuden firmansa tekemiseen, mutta työ tuntuu päivä päivältä tutummalta. Tulevaisuudessa Johanssonilla saattaa jollain aikaa rakennella vielä muunkinlaista yritystoimintaa, mutta juuri nyt fokus pidetään Killin Kopion toiminnan kehittämisessä ja ylläpitämisessä.

Varsinais-Suomessa hyvä tekemisen meininki

Johansson kokee suurta tyytyväisyyttä yrittämiseen Varsinais-Suomessa, sillä maakunnassa tuetaan tällä hetkellä aktiivisesti yrittämistä. Virtaa tuntuu löytyvän moneen, ja Johansson kokeekin, että alueella tapahtuu tällä hetkellä paljon. Aktiivinen toiminta ja yrittämisen tekeminen onkin sellaista, josta kaikki hyötyvät. “Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen yrittämiseen Varsinais-Suomessa”, Johansson toteaa.

Omistajanvaihdospalvelu

Killin Kopio