13.11.2017 klo 18:56
Uutinen

Onko tässä Suomen suurin rieska – leipomoyrittäjän hittituote löytyi anopin resepteistä

Terhi Paasila on jo palkannut lisää henkilökuntaa lokakuussa avattuun leipomoonsa.

Hoitovapaalla ollut Terhi Paasila mietti vuoden verran oman yrityksensä perustamista.

Takana oli kahdeksan vuotta miehensä vanhempien perheyrityksessä.

– Veri veti takaisin yrittäjyyteen, Paasila muistelee Yrittäjäsanomille.

Sopivat tilat löytyivät Keski-Uudeltamaalta, Tuusulan Hyökännummelta.

Remontin jälkeen Kotileipomo Lilja avasi ovensa lokakuussa.

– Alun perin tarkoitus oli, että minä leivon, ja paikalla on myös yksi kahvilatyöntekijä. Nyt on menossa neljäs viikko ja olen ottanut jo kaksi työntekijää lisää. Aukioloaikojakin on pidennetty.

– Käsintehdyt leivonnaiset ovat palaamassa muotiin. Olemme saaneet oikein hyvän ja positiivisen vastaanoton asiakkailtamme

Yksi syy suosioon löytyy Paasilan leipomasta rieskasta. 45-senttinen lämpimäinen saattaa olla Suomen suurin rieska.

Houkutteleeko suuremman herkun leipominen, jos joku kertoo vieneensä ”ennätyksesi”?

– En ole ajatellut asiaa noin. Rieskaan on iskostunut aina sama mitta. Kai sitä isommankin pystyisi tekemään.

– Jotkut ihmettelevät, miksi rieskamme on noin valtavan iso. Toisten mielestä se tulee hyvin helposti syötyä lämpimänä. Ehkä meidät jo tunnetaan siitä, Paasila naurahtaa.

Jättikokoisen rieskan salaisuus löytyy Paasilan edesmenneen anopin lähes 30 vuotta vanhasta reseptistä.

Paasilan jättirieskasta uutisoi viime viikolla Keski-Uusimaa.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi

Kuva: Kotileipomo Lilja