2.11.2017 klo 10:06
Uutinen

Onko työpuhelimesi iPhone 6s? Uusin päivitys kannattaa ehkä jättää lataamatta

Applen tuore mobiilikäyttöjärjestelmän päivitysversio muuttaa iPhone 6s:n todelliseksi virtasyöpöksi. Samalla sovellusten käyttö hidastuu.

Applen iOS 11 -käyttöjärjestelmä tuli ladattavaksi äskettäin. Myös moni vanhemman iPhone-version omistaja on ehtinyt ladata päivityksen laitteelleen.

Sovellus tuo mukanaan useita uusia toiminnallisuuksia, jotka on tarkoitettu etenkin uudemmille iPhone-malleille.

Päivityksen pitäisi parantaa iPhonen energiatehokkuutta, mutta yllättäen se lisää merkittävästi iPhone 6s:n virrankulutusta. Pahimmillaan puhelimen akku saattaa huveta vain muutamassa tunnissa, vaikka se olisi äsken ladattu täyteen.

Päivityksen asentamisen jälkeen käyttäjä voi havaita myös muita ikäviä muutoksia kuten puhelimen toimintojen hidastumisen ja sovellusten kaatuilun.

Osalla käyttäjistä akku hupenee erityisen nopeasti. Ongelma koskee etenkin iPhone 6s -mallia, mutta myös seiskaversiota.

Käyttäjä voi parantaa akun kestoa rajoittamalla puhelimen taustalla käynnissä olevien sovellusten määrää. Asetuksia voi säätää menemällä asetuksiin, valitsemalla Yleiset ja sen jälkeen Appien päivitys taustalla. Akun kestoa voi pidentää myös rajoittamalla sijaintipalveluiden käyttöä.

Tällä viikolla Apple on julkaissut iOS 11.1 -päivityksen, jonka pitäisi parantaa akun kestoa. Yrittäjäsanomien kokemusten perusteella akku kuluu edelleen selvästi nopeammin kuin ennen iOS 11:n asentamista, etenkin iPhone 6s -mallin kohdalla.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi