WhatApp Premium
WhatsApp Premium on esitelty ensimmäisillä alueilla. Kuva: Getty Images
10.10.2022 klo 10:04
Uutinen

Onko yritykselläsi jo WhatsApp-tili? Pian tarjolle tulee maksullinen Premium

WhatsApp Premium tarjoaa tässä vaiheessa kaksi lisämaksullista ominaisuutta.

WhatsApp Premium on Metan seuraava pyrkimys houkutella lisää yrityskäyttäjiä ja lisätä pikaviestipalvelusta saatavia tuloja.

Premium-palvelu on julkaistu testikäyttöön ensimmäisillä alueilla. Palvelun tulosta Suomeen ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Vuonna 2018 uutisoimme WhatsApp Business -palvelusta, joka toi yrityksille mahdollisuuden kommunikoida paremmin asiakkaidensa kanssa WhatsAppin yritystilillä. Business-sovelluksella käyttäjä voi luoda ammatillisen profiilin, josta voi tehdä linkityksen yrityksen verkkosivuille. Tämän lisäksi Business-tili kertoo asiakkaille yrityksen sijainnin ja tarkemmat yhteystiedot. Tarkoituksena on ollut nopeuttaa yrityksen viestintää asiakkaille verrattuna esimerkiksi sähköpostivastauksiin.

Kaksi lisämaksullista ominaisuutta

WhatsApp Premiumin hinnoista ei ole vielä tarkkaa tietoa, sillä niiden kerrotaan vaihtelevan markkina-alueen mukaan. Tähän mennessä Meta on kertonut kahdesta maksullisesta lisäominaisuudesta. Premiumin myötä yritys saa kustomoidun lyhytlinkin, jolla se voi tarjota yhteydenottomahdollisuuden asiakkailleen. Linkin osoitetta voi muuttaa 90 päivän välein.

WhatsApp Premium -tilauksella yhteen käyttäjätiliin voi linkittää kymmenen laitetta, minkä ansiosta tliliä voi hyödyntää laajemmin yrityksessä.

Pauli Reinikainen