5.2.2018 klo 13:02
Uutinen

Nyt tulee Business Whatsapp – Näin otat siitä täyden hyödyn irti

WhatsApp on julkaissut yrityksille suunnatun version suositusta pikaviestisovelluksestaan.

Tammikuussa Android-puhelimille julkaistu WhatsApp Business on täysin erillinen sovellus kaikkien tuntemasta pikaviestisovelluksesta, mutta toimintaperiaate on tuttu. Siinä missä perus-Whatsappia käytetään useimmiten Business-version tarkoituksena on yhdistää yritykset asiakkaisiin. Se on tarkoitettu yksinomaan yrittäjille.

Business-sovelluksella käyttäjä voi luoda oman ammatillisen profiilin, johon voi liittää yksityiskohtaisempien tietojen lisäksi muun muassa linkin yrityksen www-sivuille. Lisäksi mainitaan muun muassa sijainti ja yhteystiedot.

Käyttäjä voi lähettää WhatsApp Business -sovelluksen kautta viestejä asiakkailleen. Käytännössä esimerkiksi asiakkaiden kysymyksiin vastaaminen nopeutuu verrattuna sähköpostitse käytävään kirjeenvaihtoon. Sovelluksen tavoitteena on auttaa yrittäjiä kasvattamaan liiketoimintaansa paremmalla yhteydenpidolla asiakkaisiin.

Nykyisin esimerkiksi Facebook mittaa jatkuvasti yrityssivujen viestien vastausnopeutta ja palkitsee sivun ylläpitäjän, jos tämä reagoi viesteihin nopeasti.

Ei vielä iPhonelle

Whatsapp Business on tällä hetkellä ladattavissa vain Android-puhelimille. Viime vuoden puolella kohua aiheutti tapaus, jossa väärennetty saman niminen sovellus päätyi Google Play -sovelluskauppaan. Sittemmin Whatsapp on julkaissut FAQ-sivuston, jossa kerrotaan yksityiskohtia sovelluksen sisällöstä.

Epäselvyyksien välttämämiseksi WhatsApp on merkinnyt hyväksytyt ja aidot WhatsApp Business -profiilit vihreällä oikein-merkillä. Vastaavast harmaa merkki vahvistaa, että kyseiseen profiiliin liitetty puhelinnumero vastaa numeroa, joka on yrityksen ilmoituksen mukaan sillä käytössä.

Jos profiilin kohdalla on harmaa kysymysmerkki, WhatsApp ei ole pystynyt vahvistamaan kyseisen profiilin aitoutta.

Käyttäjän kannattaa olla varuillaan. Viisainta on luottaa ainoastaan vihreällä merkillä varustettuihin profiileihin. Tarvittaessa epäilyttävästä profiilista voi ilmoittaa WhatsAppille. Vaihtoehtoisesti käyttäjä voi myös blokata haluamansa profiilin.

Kuva: WhatsApp

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi

Osallistu Digikouluun!