4.2.2019 klo 11:06
Uutinen

Opetukseen tarvitaan lisää tietoa yrittäjyydestä – lähtisitkö YES Kummiksi?

YES-verkosto ja Varsinais-Suomen Yrittäjät etsivät uusia vapaaehtoisia yrittäjiä ja työelämän edustajia toimimaan kouluissa YES Kummeina.

Uusia kummeja etsitään erityisesti Varsinais-Suomen alueella toimimaan vapaaehtoisina työelämän asiantuntijoina aikuiskoulutuksessa.

YES Kummit ovat yrittäjiä ja työelämän edustajia, jotka toimivat vapaaehtoisina koulujen työelämäyhteistyössä. YES Kummiksi voi ryhtyä kuka tahansa henkilö, joka tahtoo jakaa omaa osaamistaan ja kokemustaan työelämästä tai yrittäjyydestä oppilaitoksille. YES Kummiksi voi rekisteröityä osoitteessa yeskummit.fi ja kummina voi toimia omien aikataulujensa puitteissa.

– YES Kummit voivat esimerkiksi kutsua oppilaita ja opiskelijoita yritysvierailuille, kertoa oman uratarinansa tai antaa vinkkejä työnhakuun. YES Kummi voi osallistua paitsi yhteisiin teemapäiviin ja erilaisiin tapahtumiin, myös ihan tavalliselle oppitunnille. Rekisteröityessään kummi voi jo ilmoittaa, minkälainen yhteistyö hänelle sopii, kertoo YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio.

Varsinais-Suomessa käynnistyi vuoden alussa YES-kummitoiminnan aikuiskoulutuspilotti, ja uusia YES Kummeja haetaan nyt koko maakunnan alueelta erityisesti aikuiskoulutusyhteistyön. Pilotti on osa maahanmuuttajien työllistymistä edistävää Vertaista vailla-hanketta.

– Haemme henkilöitä, jotka voivat auttaa aikuisopiskelijoita tutustumaan suomalaiseen työelämään, oppimaan työnhaun pelisääntöjä ja kertomaan yrittäjyydestä. Tällä hetkellä on kova tarve työelämän kontakteille esimerkiksi maahanmuuttajien kotoutumis- ja ammatillisessa koulutuksessa, Hanna Tarvainen Vertaista vailla-hankkeesta sanoo.

Opettaja, hyödynnä YES Kummeja työelämäyhteistyössä!

YES-verkosto kannustaa myös oppilaitoksia ottamaan YES Kummeihin yhteyttä ja aloittamaan yhteistyön. Lähialueen YES Kummeja voi etsiä ja heille lähettää yhteistyöpyyntöjä kummiportaalissa: yeskummit.fi/aikuiskoulutus.

Lisätiedot:

YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio: johanna.vainio@yrittajat.fi, 050 3588409
Varsinais-Suomen Yrittäjien koordinaattori Hanna Tarvainen: hanna.tarvainen@yrittajat.fi, 040 7511166

YES-kummiportaali: yeskummit.fi
Vinkkejä YES Kummeille kouluyhteistyöhön: yeskummit.fi/yes-kummille

YES – Intohimona yrittäjyyskasvatus!

YES on Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto, jonka tavoitteena on opetushenkilöstöä tukemalla vahvistaa lasten ja nuorten elämässä tarvittavien valmiuksien ja taitojen oppimista ja luoda yrittäjämäistä toimintakulttuuria. YES-palveluja ovat opettajien valmennukset, yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen, koulu-yritysyhteistyö sekä Nuori Yrittäjyys ry:n aluepalvelut. YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen. YES toimii ympäri Suomen alueellisten YESien kautta, joita koordinoi Valtakunnallinen YES ry. Valtakunnallisen YES ry:n jäseniä ovat Suomen Yrittäjät, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Nuori Yrittäjyys ry, Elinkeinoelämän Keskusliitto, OAJ, Perheyritysten liitto, MTK sekä Suomen 4H-liitto.

YES Kummit

YES Kummit ovat yrittäjiä ja työelämän edustajia, jotka toimivat vapaaehtoisina koulujen työelämäyhteistyössä. YES Kummit tuovat kouluille tietoa yrittäjyydestä ja työelämästä sekä toimivat esikuvina lapsille ja nuorille työn tekijöinä ja oman alansa ammattilaisina. YES Kummien ansiosta nuoret tutustuvat lähiympäristönsä yrityksiin ja työn tekijöihin ja saavat roolimalleja työelämään. Kummit ovat yksi keino muuttaa koulua työelämälähtöisemmäksi ja verkottaa opetusta yhteiskuntaan. YES-kummiportaalissa yeskummit.fi opettajat ja opiskelijat voivat ottaa yhteyttä oman alueensa kummeihin ja ehdottaa heille yhteistyötä, kuten kouluvierailua tai yhteistä projektia. Vuonna 2019 YES-kummiportaaliin on rekisteröitynyt jo noin 400 yrittäjää ja työelämän vapaaehtoista.