Kuva: Markku Nenonen
24.4.2023 klo 22:19
Uutinen

Orimattilan vuoden 2023 nuori yrittäjä: Ilpo Rönkkö

Orimattilan vuoden nuori yrittäjä vuosimallia 2023 on Ilpo Rönkkö! Ilpon omistama yritys IR-Sähkötyö Oy on vuonna 2011 perustettu sähköurakointiliike, joka toimii lähinnä Lahden seudulla.

IR-Sähkötyön kotipaikka on Orimattila, vaikka toimisto sijaitsee Lahden puolella Launeella. Yrityksen asiakkaita ovat mm. kauppaketjut, rakennusliikkeet ja taloyhtiöt sekä yksityiset kuluttajat.

Yrittäjänä Ilpo Rönkkö aloitti 23-vuotiaana, kun työt loppuivat silloisen työnantajan konkurssin takia. Aluksi Ilpo työskenteli yksin, mutta jo vuoden kuluttua hän palkkasi ensimmäisen työntekijän, kun yrittäjältä alkoivat vuorokaudesta tunnit loppua. Tällä hetkellä yritys työllistää yhteensä 14 henkilöä.

Yli 12-vuotisen yrittäjäuransa aikana Ilpo kertoo oppineensa, että vastuuta kannattaa jakaa, eikä vain yrittää pitää kaikkia lankoja omissa käsissä. Tämä auttaa jaksamaan työssä ja mahdollistaa sen, että välillä voi pitää lomaa ja jää aikaa myös perheelle ja harrastuksille. Ilpo tunnetaankin innokkaana metsästäjänä ja koirien kouluttajana.

IR-Sähkötyö on kasvanut ja vieläpä tuloksekkaasti. Menestyksen tekijöiksi Ilpo nimeää hyvät ja kokeneet työntekijät, luottamukselliset asiakassuhteet sekä sen, että yhtiö reagoi asiakkaiden tarpeisiin riittävän nopeasti.

Orimattilan Yrittäjät onnittelee tuoretta Vuoden nuorta yrittäjää ja toivottaa samalla menestystä myös tuleviin vuosiin. Kävimme yhdistyksen puheenjohtaja Niina Saarisen johdolla tänään yllättämässä ja kukittamassa yrittäjän omalla toimistollaan. Varsinaiset seremoniat säästettiin syksyn Yrittäjän päivän juhlaan.