21.2.2018 klo 16:06
Uutinen

Ota oppia Kiinan rikkaimmalta: Alibaba-miljardöörin kaksi neuvoa menestykseen

Alibaban nokkamies Jack Ma on kotimaansa rikkain ihminen. Nyt hän paljastaa, mitkä ovat kaksi tärkeintä asiaa tiellä menestykseen.

Nuoruudessaan työttömyydestä kärsinyt Jack Ma on kokenut hurjan nousunb maailman talouseliittiin. Alibaba-verkkokauppajätin perustaja toimi entisessä elämässään kielenopettajana.

Suomessa muun muassa Kauppalehti uutisoi Man neuvoista, jotka hän paljasti Maailman talousfoorumissa.

– Alussa en tiennyt mitään tekniikasta tai hallinnosta. Mutta asia on niin, että sinun ei tarvitse osata paljon. Sinun täytyy löytää ihmiset, jotka ovat älykkäämpiä kuin sinä. Vuosien ajan olen aina yrittänyt löytää itseäni älykkäämpiä ihmisiä, Ma ohjeisti kuulijoita.

Johtajan tehtävänä on Man mukaan varmistaa, että älykkäät ihmiset voivat työskennellä yhdessä.

Puheenvuorossaan hän neuvoi keskittymään kahteen asiaan. Neuvot voi tiivistää seuraavasti:

1. Palkkaa ihmisiä, jotka ovat älykkäämpiä kuin sinä.

2. Pyri saamaan heidät toimimaan yhdessä.

Tällainen on hyvä johtaja

Inc-verkkomedian mukaan Man ohjeet ovat arvokkaita, koska nykyisin moni johtaja ei arvosta riittävästi yhteistyön merkitystä työyhteisössä. Liian usein yksittäisten henkilöiden oma ego nousee yhteispelin edelle. Oman egonsa vankeja on vaikea saada tukemaan toisten ihmisten ideoita, olemaan eri mieltä ja sitoutumaan.

Incin listaa Man puheenvuoron innoittamana hyvän johtajan ominaisuuksia:

Hyvät johtajat tietävät ryhmän jäsenten vahvuudet ja heikkoudet. He osaavat tunnistaa ristiriitoja aiheuttavat tilanteet, ja he osaavat myös käsitellä niitä. He myös ymmärtävät, ettei konflikti ole aina pahasta, ei varsinkaan, jos se onnistutaan pitämään hallinnassa.

Hyvät johtajat tuovat esiin kunkin tiimin jäsenen parhaat puolet. He tietävät, miten motivoida kukin persoonallisuus saavuttamaan optimaaliset tulokset. Hyvä johtaja osaa antaa palautetta tavalla, josta heidän ryhmänsä jäsenet hyötyvät. Yksi tärkeimmistä hyvän johtajan ominaisuuksista on se, että hän osaa rakentaa luottamusta.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi