Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

20.9.2017 klo 13:56
Uutinen

Oululainen yritys pyörittää vertaisverkkokauppaa jo 18 Euroopan maassa

Käytettyjen vaatteiden vertaisverkkokauppa on avannut palvelunsa nyt myös Saksassa ja sen naapurimaissa aiempien 13 maan lisäksi.

Vertaisverkkokauppa vähänkäytetty.fi:n palvelussa ihminen voi ostaa muiden kuluttajien käytettyjä vaatteita ja muita pientavaroita. Palvelu toimii englanniksi jo 13:ssa Euroopan maassa nimellä netflea.com. Nyt tämä oululainen yritys on avannut palvelunsa Saksassa, Itävallassa, Hollannissa, Belgiassa ja Puolassa maiden omalla äidinkielellä.

Käytetyillä tavaroilla on runsaasti kysyntää ympäri Euroopan, mutta niiden tilaus ja toimitus maan rajojen ulkopuolelle on ollut yleensä kallista tai jopa mahdotonta. Netflea on poistanut nämä esteet niin vaatteiden kuin muidenkin pientavaroiden myynnin osalta. Omalla äidinkielellä saatavaa palvelua on tarkoitus laajentaa myöhemmin muihinkin maihin.

Finpron kasvuohjelma apuna

Euroopan valloituksessa Vähänkäytetty.fi:tä on auttanut Finpron kasvuohjelma, johon yritys on osallistunut. ECom Growth on Finpron digitaalisen kaupan kasvuohjelma, joka auttaa suomalaisia verkossa kauppaa käyviä yrityksiä kansainvälistymään ja kasvamaan.

– Netflea.com on mainio esimerkki kiertotalouden megatrendiin vastaavasta suomalaisesta verkkokauppayrityksestä, sanoo ohjelmapäällikkö Simo Heiskanen Finprosta.

Netflean keskitetty osto- ja myyntipalvelu takaa kuluttajille turvallisen, rajat ylittävän vertaisverkkokaupan, jossa ei ole huijausmahdollisuutta. Suomalaiset sijoittajat ovat kokeneet palvelun luotettavana ja kansainväliseen kasvuun sopivana sen toimintavarmuuden ja kattavan asiakaskunnan takia.

Vähänkäytetty.fi on toiminut Suomessa vuodesta 2014 saakka. Yritys on kasvanut yli 100 prosenttia vuosittain jo ennen Euroopan markkinoiden avaamista.

toimitus@yrittajat.fi