Yrittäjän podcast
Pauliina Koski kertoo Yrittäjän podcastissa, miten hän onnistui liiketoimintakaupassaan.
23.11.2022 klo 08:02
Uutinen

Päätös kahden naisen lakitoimistosta syntyi minuutissa – Kuuntele Yrittäjän podcast: ”Vaikutelma lakimiehestä perustuu usein jenkkisarjoihin”

Turkulaisesta Pauliina Koskesta tuli oman lakitoimiston omistaja lähes yllättäen, kun työnantaja ehdotti sitä.

Yrittäjän podcastin uusimmassa jaksossa käydään läpi Pauliina Kosken ja Marika Myllykankaan liiketoimintakauppaa. Kaksikosta tuli oman lakitoimiston yrittäjiä vuonna 2017, kun he ostivat turkulaisen lakitoimiston liiketoiminnan.

– Aloite kauppaan tuli vanhalta työnantajaltani Kari Tuomolalta. Hän oli lopettamassa lakipuolen töitä ja kysyi, olenko miettinyt lähtemistä yrittäjäksi. Vastasin, että olen kyllä miettinyt, mutta en kovin tosissani. Kysyin vuonna 2016 Marikalta, olisiko hän kiinnostunut. Hän mietti ehkä puoli minuuttia ja sanoi, että lähdetään yrittämään, Koski kertoo podcastissa.

”Tämä on siinä mielessä helppo ala lähteä yrittäjäksi, ettei toiminnassa tarvita muuta kuin puhelin ja tietokone.”

Pauliina Koski, yrittäjä

Kaksikko teki vuonna 2016 esisopimuksen liiketoimintakaupasta. Siitä kului vuosi, kun varsinainen yrittäminen pääsi käyntiin.

Lakialalla oman toimiston perustaminen on kohtuullisen yleistä.

– Tämä on siinä mielessä helppo ala lähteä yrittäjäksi, ettei toiminnassa tarvita muuta kuin puhelin ja tietokone. Toimitilatkaan eivät ole aluksi mikään välttämättömyys, Koski sanoo.

”Vääriä mielikuvia”

Podcastissa Koski kertoo, miten liiketoimintakauppa tehtiin. Alussa kaksikko kääntyi Finnveran puoleen ja otti pienen lainan kaupan rahoittamiseen ja markkinointikuluihin. Tämä edellytti liiketoimintasuunnitelman tekemistä. Suunnitelma piti sisällään muun muassa tarkan budjetoinnin tuleville vuosille.

Lakia Oy on erikoistunut muutamaan osa-alueeseen.

– Riita-asioita laidasta laitaan, siellä voi olla kiinteistöihin tai asunto-osakkeisiin liittyviä riitoja mutta meillä on myös perheoikeudellisia toimeksiantoja. Isommat toimeksiannot kuten konkurssit jätämme kollegoille, Koski sanoo.

Podcastissa hän kertoo, millainen markkinointi on toiminut lakitoimiston kohdalla. Jakson loppupuolella Koski paljastaa, mitä lakimiespalvelusta nykyään veloitetaan ja millaisia vääriä mielikuvia ihmisillä voi olla lakialasta.

– Alasta voi olla aika vahvojakin mielikuvia. Sitäkin usein kuulee, että lakimiesalaa verrataan joihinkin jenkkisarjoihin, joilla ei ole mitään tekemistä suomalaisen järjestelmän kanssa.

Kuuntele Yrittäjän podcastin jakso Suplasta tai Spotifysta!

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen