30.11.2017 klo 11:36
Uutinen

Paikallislehtien palkinto Suomen Yrittäjille

Suomen Yrittäjät vastaanotti torstaina 133 paikallislehden myöntämän merkittävän tunnustuksen, Antti-patsaan, hyvästä yhteistyöstä.

Sanomalehtien Liiton paikallislehtijaosto, Paikallislehtien Päätoimittajayhdistys ja Suomen Paikallismediat Oy jakavat valtakunnallisen Antti-patsaan vuosittain tunnustuksena yhteisölle, joka on ollut tiedottamisessaan tai markkinoinnissaan aktiivisesti yhteistyössä paikallislehdistön kanssa.

– Yrittäjät ovat paikallistasolla tärkein sidosryhmä meille. Monet meistä ovat myös yrittäjien paikallisyhdistysten jäseniä, totesi palkinnon ojentanut Loviisan Sanomien päätoimittaja Arto Henriksson.

Hän on Suomen Paikallismediat Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja päätoimittajayhdistyksen hallituksen jäsen.

–Mikään muu yhteisö kuin yrittäjäjärjestö ei ole voittanut tätä palkintoa kahdesti, totesi Henriksson.

SY:n edeltäjä Suomen Yrittäjäin Keskusliitto voitti palkinnon vuonna 1994.

– Suuri kiitos. Arvostamme Antti-patsasta ja tätä tunnustusta suuresti. Yrittäjille paikallislehdistö on erittäin tärkeä yhteistyökumppani. Paikallislehdillä ja yrittäjillä on vahva kohtalonyhteys. Olemme molemmat vahvasti paikallisia, läsnä läpi maan, totesi palkinnon vastaanottanut Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Palkinto on nimetty ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden julkaisijan Antti Lizeliuksen mukaan.

– Tarvitsemme toisiamme, yrittäjät paikallislehtiä ja lehdet yrittäjiä. Siksi haluamme tehdä vahvaa ja monipuolista yhteistyötä. Kun olen kiertänyt maata, olen havainnut, että tämä yhteistyö toimii yleensä erittäin hyvin. Se on sekä kaupallista että sisällöllistä. Iso kiitos siitä, Pentikäinen sanoi.

Hän viittasi puheessaan myös suuriin muutoksiin, mediamurrokseen ja kiivaaseen kaupungistumiseen:

– On paljon paikkakuntia, jotka tyhjenevät valitettavan kovaa vauhtia. Jos kunta haluaa pysyä hengissä, se tarvitsee yrittäjiä ja yrityksiä, jotka tarjoavat työtä ja tuovat työn mukana verotuloja. Siksi pk-yritysten menestyminen tukee myös paikallislehtien menestymistä.

Pentikäinen totesi, että yrittäjäliitteet ja yhteiset tapahtuvat ovat hyviä esimerkkejä, jotka parhaimmillaan auttavat molempia.

– Kiitos koko meidän porukkamme – niin SY:n, aluejärjestöjen kuin paikallisyhdistysten puolesta. Olemme hyvin otettuja siitä, että Antti-patsas ilmestyy toimistoomme.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi