8.4.2021 klo 14:46
Uutinen

Palkintogaalan tunnelmia

Etelä-Karjalan Yrittäjät jakoi perinteiset yrittäjäpalkinnot 8.4. Palkintogaalassa.

Tilaisuus järjestettiin koronarajoitusten vuoksi etälähetyksenä ja on katsottavissa edelleen Etelä-Karjalan Yrittäjien YouTube -kanavalla. Samasta paikasta löytyy myös palkittujen yrittäjien upeat tarinat videoina.

Maakunnan vuoden yrittäjä on Tehdasvalo Oy

Palkintolautakunta nosti Tehdasvalon voittajaksi hakemusten joukosta sen päämäärätietoisen kehityksen ja kasvun ansiosta. Yrityksellä on yllättävää osaamista ja toimintaa jopa vähän piilossa julkisuudelta. Tehdasvalo on luotettava tavarantoimittaja ja sillä on kilpailukykyiset omat kotimaiset tuotteet ja palvelukyky. Yritys on pystynyt koronatilanteesta huolimatta uudistumaan ja kehittymään sekä kasvattamaan liikevaihtoa.

Vuoden yksinyrittäjäksi valittiin Mikko Nikkinen

Valokuvaajana toimiva Nikkinen on työskennellyt pitkään ja pitkäjänteisesti ammattitaitoisella otteella. Hän on näkyvä persoona, joka laittaa itsensä likoon työtehtävissä. Valokuvauksessa Mikolla on hieno ja omalaatuinen ote ja hän vie Etelä-Karjalaa maailmalle paremmin kuin monet muut, Saimaa ja luonto erityisesti kärkenä.

Vuoden nuori yrittäjä on imatralainen Elli Ikonen

Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittajaksi valikoitui imatralainen Elli Ikonen. Kauneushoitola Dreamsin yrittäjä on aloittanut yrityksensä nuorena ja nyt lähes 10 vuoden yrittäjyyden aikana kasvattanut toimintaansa määrätietoisesti. Yksinyrittäjänä aloittaneen Ellin siipien suojissa työskentelee kolme muutakin kauneusalan ammattilaista. Elli on äärimmäisen tunnollinen ja itseltään paljon vaativa yrittäjä, joka ei tunteja laske. Todella esimerkillinen nuori yrittäjä, joka on arvostuksensa ansainnut!

Yksityisyrittäjäin säätiö palkitsee Vuoden nuoren yrittäjän 1500 eurolla ja Elli tulee lahjoittamaan saamansa palkintorahat Etelä-Karjalan keskussairaalan lastenosastolle.

– Omalla lahjoituksella haluan auttaa pieniä ihmisiä, heissä on toivo tulevaisuuteen, Elli taustoittaa lahjoituksensa syytä.

– Lastenosasto onnittelee vuoden nuorta yrittäjää ja kiittää lahjoituksesta. Tulemme käyttämään lahjoitusvarat vauvojen vaatteisiin, leikki-ikäisten leluihin ja isojen lasten peleihin. Lapset vanhempineen viettävät potilashuoneissa pitkiäkin aikoja, joten on hyvä, että pystymme tarjoamaan monipuolisia virikkeitä perheille, kertovat ylilääkäri Antti Sotka ja toimintayksikön esimies Sari Kraft ja toivottavat Elille menestyksekästä jatkoa.

Yrittäjäystävällisimmän kunnan palkinto Savitaipaleelle

Etelä-Karjalan liiton lahjoittaman kiertopalkinnon voitti Savitaipaleen kunta. Palkintolautakunnan perusteluja olivat mm. kunnan erinomainen yhteistyö yrittäjien kanssa. Kunnassa on osaamista yritysvaikutusten arviointiin, yritysvaikutuksia on arvioitu kunnan vetovoimatekijänä jatkuvasti. Viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden yrittäjyysasenne on huippuluokkaa, mikä on varsinkin koronakriisissä testattu. Kunta rahoitti 20 000 eurolla Savitaipaleen Yrittäjien yrityspassihanketta ja on tukenut yrityksiä koronan aikana mm. vuokrahuojennuksin ja elinkeinotukien muodossa.

Vuoden Uusinajattelija on Eksoten Timo Saksela

Kilpailu oli kaikille avoin ja haussa oli henkilö, organisaatio, yritys tai yhteisö. Ehdotuksia kilpailuun tuli tänäkin vuonna paljon, joista palkintolautakunnan tiukaksi tehtäväksi jäi valita voittaja. Timo Saksela on saanut lyhyessä ajassa aikaan todella paljon. Timo on omalla johtamisotteellaan luotsannut Eksotea eteenpäin viimeaikojen isoista haasteista huolimatta. Uusinajattelu ja siihen kannustaminen napakalla johtamisella näkyy Eksotessa mm. työhyvinvointitulosten paranemisena. Saksela on taklannut kriisejä ennakkoluulottomasti ja vie Eksotea määrätietoisesti eteenpäin. Hänellä on myös halua muuttaa toimintakulttuuria sekä saada sote kuntoon yhteistyössä yrittäjien kanssa.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Tommi Matikainen ja Riikka Mehiläinen Etelä-Karjalan Yrittäjistä sekä Mikko Ojapelto Business Millista ja Antti Oravuo Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä. Lautakunnan sihteerinä toimi Jami Holtari. Yrittäjäystävällisimmän kunnan ja Uusinajattelijan valintaan osallistuivat Satu Sikanen ja Ritva-Liisa Pulkkinen Etelä-Karjalan liitosta yhdessä Tommi Matikaisen ja Jami Holtarin kanssa.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Marko Hanhisuanto, Etelä-Karjalan Yrittäjät, p. 050 440 8868
puheenjohtaja Tommi Matikainen, Etelä-Karjalan Yrittäjät, p. 0400 810 031