26.10.2019 klo 18:02
Uutinen

Palkittu yrittäjä Janne Kataja: ”Riihimäellä on hyvä syke”

Riihimäen vuoden yrittäjänä on palkittu Pekka Kataja, Janne Kataja ja Aku Hirviniemi Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy:stä. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Riihimäen Yrittäjät jakoivat palkinnon Riihimäen yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.

Riihimäkeläiset kaverukset Janne Kataja ja Aku Hirviniemi ovat tulleet suurelle yleisölle tutuiksi televisio- ja elokuvatöistään. Harvempi tietää, että parivaljakko on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan toiminut myös monialaisina yrittäjinä.

Tällä hetkellä näkyvintä yritystoimintaa Riihimäen katukuvassa edustaa pinta-alaltaan yksi Suomen suurimmista lelukaupoista. Riihimäen Pieni Lelukauppa kauppakeskus Majakassa on 400 neliömetriä suuri. Lelukaupan toiminta perustuu paikalla koettuun elämykseen ja hyvään palveluun.

– Meillä ei ole verkkokauppaa, haluamme asiakkaiden käyvän kivijalkakaupassamme. Haluamme yllättää heidät, kaupassa voi olla yllättäen vaikka taikuri esiintymässä. Myymälähenkilökuntamme on ensisijaisesti esiintyjiä ja leluasiantuntijoita, Janne Kataja kertoo.

Janne Kataja kertoo syttyvänsä haasteista. Lelukaupan perustaminen Riihimäelle kivijalkakaupaksi on yksi tällainen.

– Olen aina halunnut oman lelukaupan. Mulle sanottiin, ettei sellainen kannata, muutkin ovat menneet konkurssiin. Se sytytti mut, Kataja selittää.

Hän haluaa lelukaupan olevan yksi Riihimäen vetovoimatekijöistä, johon tullaan myös kauempaa kokemaan elämyksiä.

Riihimäki on Janne Katajalle tärkeä kotikaupunki, risteysasema, jossa vaikuttaa vahva kulttuuritaiteilijoiden alagenre. Hän kertoo Riihimäen olevan sopivan kokoinen, hyvä ja turvallinen kasvualusta.

– Se mitä olen ihmisenä, on paljolti Riihimäen ansiota. Riihimäellä on hyvä syke, pitää vain uskaltaa astua siihen junaan, Kataja maalailee.

Nykyisin yrityksen toimitusjohtaja on Sami Yli-Huumo. Hallituksen puheenjohtajana toimii Jannen isä Pekka Kataja.

Janne Kataja kiittelee Pekan osuutta yrityksen menestyksessä. Hän toimi ennen Sami Yli-Huumoa toimitusjohtajana ja hoitaa edelleen Hihhihhii Oy:n yksityishenkilöille tarjoamaa palkka- ja laskutuspalvelua.

– Pekka on pelastanut älyllään ja talousosaamisellaan koko puljun useita kertoja, Janne Kataja kiittelee isäänsä.

Tuotantoyhtiö Hihihhii Oy on lähtenyt mukaan elokuva- ja tv-bisnekseen. Elokuvat Swingers sekä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset on Hihhihhiin tuottamia. Parhaillaan valmistuu helmikuussa ensi-iltaan tuleva elokuva Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.

Yhtiön suuri satsaus on tv-tuotanto Keihäsmatkat. Sarja perustuu värikkäästä esiintymisestään tunnetun Kalevi Keihäsen suomalaisiin matkailijoihin herättämästä valtavasta innostuksesta kosteisiin etelän seuramatkoihin. Keihäsmatkat on tekijöidensä mukaan fiktiivinen tarina, jossa on ripaus totta.

Tv-tuotantoa tehdään maamme eturivin näyttelijöiden tähdittämänä. Janne Kataja asettaa tv-sarjassa Kihniön matkakeisarin chinchillaturkin harteilleen näytellessään itse Kalevi Keihästä. Myös Aku Hirviniemellä on merkittävä rooli stuerttina.

FAKTA

Tuotantoyhtiö Hihihhii Oy

  • Perustettu: 2002
  • Kotipaikka: Riihimäki
  • Osakkaat: Janne Kataja, Aku Hirviniemi, Ville Kataja, Erja Hirviniemi, Rauli Hirviniemi, Henri Pekonen, Sami Yli-Huumo ja Juha Viirimäki
  • Liikevaihto: 4,5 M€ (arvio 2019)
  • Työntekijöitä: 15
  • Toiminta ja palvelut: Tv- ja elokuvatuotanto, esiintyjät, tapahtumatuotanto, kiinteistöjen myynti ja vuokraus, palkka- ja laskutuspalvelu, Riihimäen Pieni Lelukauppa
  • Muuta: Riihimäen vuoden yrittäjä 2019.