17.3.2021 klo 15:00
Uutinen

Palvelut pysyvät paikkakunnalla vain, jos käytämme niitä

Jokainen meistä voi miettiä, miltä oma paikkakunta näyttäisi ilman yrityksiä, joiden palveluita olemme tottuneet käyttämään lähes automaattisesti. Tällä hetkellä moni, myös sinulle ”tuttu” paikallinen yritys tarvitsee kipeästi tukea, kun koronakriisi on vaikeuttanut yritysten toimintaa. Pienyrittäjiä on todella koeteltu, ja korona on vienyt monelta asiakkaat sekä toimeentulon. Uhkana on, että hyviä elinkelpoisia yrityksiä kaatuu, työpaikat ja palvelut katoavat joskus pitkäksikin aikaa.

Voimme jokainen vaikuttaa ja jokainen ostopäätös on äärimmäisen tärkeä. Kun ostamme tuotteita ja palveluita omasta maakunnasta, autamme omia yrittäjiä. Pistetään raha kiertämään! Kun käytät paikallisen kivijalkakaupan tai palveluntuottajan palveluja, pääsee yrittäjä maksamaan toimitilansa vuokraa, sähköä, vakuutuksia ja muita kuluja.

Toimintaympäristö on kriisin myötä muuttunut pysyvästi. Tiettyjä palveluita tarvitaan, oli koronaa tai ei. Muutos on haastanut yrittäjät saavuttamaan asiakkaansa uusin keinoin. Moni pienyritys on perustanut verkkokaupan ja kivijalkaliikkeet ovat tehneet erikoisjärjestelyjä terveysturvallisuuteen liittyen. Sen sijaan että ostaisit kirjoja tai urheiluvaatteita isosta kansainvälisestä verkkojätistä, niitä voi hankkia paikallisen yrittäjän verkkokaupasta.

Me yrittäjäjärjestössä haluamme nostaa asiaa esille erityisesti lauantaina 20.3.2021, jolloin järjestämme ensimmäistä kertaa valtakunnallisen Lähilauantain. Tämä on koronakriisistä ja kokoontumisrajoituksista huolimatta mahdollista: monella yrityksellä on oikein näppärät verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat, joihin voit suunnata ostoksille.

Monille nämä ovat itsestään selviä asioita. Poikkeusolojen jatkuessa koemme kuitenkin tärkeäksi muistuttaa asian tärkeydestä. Tuetaan siis paikallisia yrittäjiä ja pidetään palvelut saatavilla myös jatkossa.

Juha Tähkänen, puheenjohtaja
Heta Vihervirta-Vuontelo, toimitusjohtaja
Päijät-Hämeen Yrittäjät

Kirjoitus on mediassa 17.3.2021 julkaistu mielipidekirjoitus.