30.6.2020 klo 10:27
Uutinen

Panu Koskinen: Keikat heräämässä eloon

Koko maailma seisahtui paikoilleen koronakevään aikana, mutta osa yrittäjistä hyödynsi tilanteen laajentamalla osaamistaan. Tapahtumien suunnalla alkaa olla eloa ja tilanne palautua normaaliin suuntaan. Tapahtumatekniikasta ja AV-asennuksista tunnettu hämeenlinnalainen yritys Torvinen Showtekniikka on paikannut tilannetta kehittämällä yritystään.

Showtekniikan toimitusjohtaja Panu Koskinen kertoi viettäneensä 12.3. kuusi tuntia putkeen puhelimessa asiakkaiden peruessa keikkoja toinen toisensa jälkeen. Tämän kevään keikat ja kesän festivaalit jouduttiin perumaan kokonaan ja yhteensä peruttuja keikkoja oli 98. Liikevaihdon pudotus oli valtava.

– Asiakkaat ovat nyt alkaneet aktivoitumaan kevään hiljaiselon jälkeen. Tapahtumapuolella on vielä hetken rauhallista, mutta tilanne alkaa pikkuhiljaa normalisoitumaan ja keikkoja suunnitellaan. Kesä- ja heinäkuussa ei juuri ole yleisötapahtumia, mutta elokuulle niitä on jo luvassa. Suurin osa kevään tapahtumista siirrettiin suoraan syksyyn, joten syksystä tulee tapahtumapuolella kiireistä aikaa, enteilee Panu Koskinen.

Showtekniikka on tekninen kumppani monelle tunnetulle artistille ja yhtyeelle, muun muassa rap-duo JVG:lle ja Tuure Kilpeläiselle.

– Keikkoja tehdään silloin kun ihmiset juhlivat, hehkuttaa Panu Koskinen.

Showtekniikan liiketoiminta on yhtiöitetty kahteen osaan. Toinen, Katinala AV Oy hoitaa asennuspalvelut ja toinen, Katinala Live Oy hoitaa tapahtumapalvelut. Showtekniikan omistajat Panu Koskinen, Tommi Tjukanov ja Sami Torvinen hyödynsivät koronakevään kouluttamalla itseään ja henkilökuntaa ja vahvistamalla osaamistaan. Yritys on vahvistanut toimintaansa videopalveluiden tuottajana ja tekee nyt yrityksille, kokouspalvelutoimijoille, sekä tapahtumille striimauksia eli suoratoistopalveluja. Showtekniikka on kevään aikana toteuttanut videopalveluita muun muassa paikallisille yrityksille, Evon retkeilyalueen Majava Livelle ja Hämeenlinnan kaupungille.

Asennustyöt eivät onneksi loppuneet ihan kokonaan koronakevään aikana. Julkiset tilat, kuten koulut ja kauppakeskukset ovat teettäneet huoltoja ja uusia asennuksia lähes normaaliin tahtiin. Myös videoneuvottelujärjestelmien tilauksissa nähtiin merkittävä piikki.

Showtekniikka arvioi ainakin yhden vuoden kuluvan yrityksen tilanteen jälleenrakennuksessa, jotta päästään takaisin tilanteeseen ennen koronaa. Yrittäjät eivät koe olevansa asioiden kanssa yksin, koska suuri osa yrityksistä on kärsinyt tästä samasta tilanteesta. Koskinen näkee koronakeväässä myös positiivisia tekijöitä.

– Maailman tilanne on vaikuttanut ihmisten työmoraaliin ja valmiuteen tehdä uusia asioita. Vaikka toisaalta moni ihminen on joutunut työttömäksi tai lomautetuksi, on tilanne kiihdyttänyt jo olemassa olevia kehitysprosesseja. Ihmiset ovat saaneet myös omaa aikaa ja tilanne on ollut hengähdystauko koko maailmalle. On ollut aikaa miettiä asioita uusiksi ja saanut kaikki rästissä olevat työt tehtyä sekä otettua uusia asioita haltuun, iloitsee Koskinen.