Joonas Pinomaa esittelee Fitness Space -salia, jonka seinällä on kahdeksan neliön suuruinen led-screeni. Kuva: Milla Rautiainen
19.2.2024 klo 09:52
Uutinen

Pariskunta perusti luksuskuntokeskuksen – ”Ylellisyys on huippulaitteiden lisäksi myös virikkeitä eri aisteille”

Yrittäjät Joonas ja Sari Pinomaa pyörittävät kuntokeskus Ole.Fit Munkka LUXia, josta löytyy muun muassa yksityisiä pukuhuoneita sekä 50 000 euroa maksanut jättiscreeni.

”Kerro jokin lempibiisisi”, Joonas Pinomaa kehottaa.

Leonard Cohenin Hallelujah”, vastaan spontaanisti.

Seisomme keskellä Fitness Space -nimistä salia. Se on yksi Ole.Fit Munkka LUXin lisämaksullisista tiloista, jonka seinällä komeilee kahdeksan neliön suuruinen led-screeni. Tarkka ja teräväpiirteinen 4K-näyttö heijastaa tällä hetkellä välkkyviä abstrakteja kuvioita. 

Pian kaiuttimista alkaa jylistä vaikuttavalla volyymilla Cohenin bassoääni.

Pinomaa haluaa havainnollistaa äänentoistoa, joka on hänen mukaansa klubitasoa.

– Screeni puolestaan maksoi yhden auton verran eli verojen kera noin 50 000 euroa, hän mainitsee.

Näytöllä voi esittää tarpeen mukaan mitä vain. Salin toisella reunalla seisoo rivissä kuntopyöriä, sähkömoottorilla varustettuja skillbikeja.

– Screenille voidaan heijastaa esimerkiksi Tour de Francen reitti, ja kuntoilijat voivat kilpailla keskenään. Pyörien vastus skaalautuu kuntoilijan painon mukaan niin, että esimerkiksi 90-kiloinen mies ja 65-kiloinen nainen voivat kisata yhdessä.

Neliöitä Fitness Spacessa on parisataa.

– Tämä on ryhmäliikunnan pääareenamme, isojen poikien ja tyttöjen hauskanpitoalue, johon on tulossa vielä efektivalot, Pinomaa esittelee. 

Joonas Pinomaa pyörittää viime lokakuussa Helsingin Munkkiniemessä avattua Ole.Fit Munkka LUXia yhdessä vaimonsa Sari Pinomaan kanssa. Keskus sijaitsee ikonisessa IBM:n vanhassa pääkonttorikiinteistössä, jossa on käynnistynyt hiljalleen koko kiinteistön käsittävä peruskorjausprojekti.

Lähden Joonas Pinomaan kanssa kierrokselle 1 600 neliön kuntokeskukseen, jonka suuruisia löytyy Suomesta vain muutama kymmenen – ja luksusta tarjoavat liikuntakeskukset ovat vielä harvinaisempia. 

– Vastaavia löytyy esimerkiksi Lontoosta ja Barcelonasta.

Loungen värimaailma on hillitty. Kuva: Ole.Fit Munkka LUX

Vapaa kulku basic-alueille

Pääoven lähellä sijaitsee hillityin värein sisustettu ja tunnelmallisesti valaistu lounge. Alue on varustettu käsityönä tehdyillä huonekaluilla, kahvikoneessa pavut odottavat jauhamista, ja korissa on tarjolla tuoreita hedelmiä. 

Loungesta voi kulkea vapaasti useammalle niin sanotulle basic-alueelle, joihin pääsevät kaikki keskuksen jäsenet. Riittää, että on maksanut jäsenhinnaston mukaisen perusmaksun. 

Yhteen basic-alueista on sijoitettu cardiolaitteita eli juoksumattoja, spinning-pyöriä, soutulaitteita ja crosstrainereita. Jokaisessa laitteessa on näyttöpääte, josta voi katsoa netistä mitä vain samalla kun treenaa.

Muilta basic-alueilta löytyy muun muassa painopakkalaitteita sekä cable station 12 eli laite, jossa kaksitoista ihmistä voi treenata yhtä aikaa.

Käsipainoja on käytössä suuret määrät, ja niistä painavimmat ovat 60-kiloisia.

Tunnelma suunniteltiin ensin

Joonas Pinomaan mukaan yleensä kuntokeskuksen perustajat rakentavat kokonaisuuden niin, että paikan valinnan jälkeen he roudaavat laitteet sisään.

– Meidän suunnittelumme lähti sen miettimisestä, mitä toimintaa ja minkälaisen tunnelman haluamme keskukseen. Minkälainen värimaailma on, miltä haluamme täällä kuulostavan ja tuoksuvan? Vasta viimeiseksi toimme laitteet tänne. 

Pinomaan mukaan kaikki Ole.Fit Munkka LUXissa on huippulaatua pienistä yksityiskohdista suuriin kokonaisuuksiin. Laitteet on hankittu tunnetuilta toimittajilta, ja sisustussuunnittelijoiden kädenjälki näkyy kaikkialla.

Ilmastointi on automatisoitu antamaan happirikkaampaa ilmaa, jos hiilidioksidin määrä nousee tiettyihin lukemiin.

– Välikattokin on täynnä teknisiä ratkaisuja.

Asiakkaille hinnoittelu toimii siten, että perustason lisäksi asiakas voi valita yhdestä kolmeen lisämaksullista tilaa käyttöönsä.

Ole.Fit Munkka LUXista löytyy muun muassa cable station 12 -laitteita, joissa kaksitoista ihmistä voi treenata yhtä aikaa. Kuva: Ole.Fit Munkka LUX

Tasaista lämpöä Zen Roomissa

Astumme lisämaksullisiin tiloihin kuuluvaan Zen Roomiin, jossa pidetään joogatunteja, kuten hot joogaa. Huoneessa voidaan säätää sekä lämmitystä että kosteuden määrää. Luksusta edustaa muun muassa se, että lämpö tulee huoneeseen katosta ilmanvaihtokanavista, minkä johdosta lämpö levittyy tasaisesti.

– Monissa muissa joogasaleissa infrapunalaite grillaa ihmisiä, ja lämpö kohdistuu vain tiettyihin osiin huonetta.

Pinomaan mukaan joogatunnit ovat hyvin suosittuja, ja ohjaajilla on vuosikymmenien kokemus alalta sekä ulkomailla hankittua koulutusta.

Zen Roomiin on valittu myös oma tuoksunsa lisäämään asiakkaiden viihtyvyyttä.

Pistäydymme myös kolmannessa lisämaksullisessa tilassa, toiminnallisuutta tarjoavassa Universessa, jonka varustukseen kuuluu tankoja, käsipainoja sekä skillrun-juoksumattoja. 

– Tämä on tila motivoituneille ja tavoitteellisille treenareille. Täällä voit nostaa vaikka sata kiloa penkistä tai treenata maratonia juoksumatolla. 

Yksityisen pukuhuoneen voi vuokrata, jos haluaa riisuutua ja pukeutua omassa rauhassaan. Kuva: Milla Rautiainen

Yksityisiä pukuhuoneita

Yksi luksussalin kuriositeeteista ovat seesteisillä väreillä sisustetut yksityiset pukuhuoneet. Pinomaan mukaan niitä vuokraavat muun muassa asiakkaat, joilla on vartalossaan esimerkiksi leikkausarpia ja jotka eivät koe luontevana riisuutua yleisessä pukuhuoneessa.

– Myös muun muassa julkisuuden henkilöt vuokraavat niitä.

Sekä yksityisiin että yleisiin pukuhuoneisiin sadesuihkuineen on loihdittu spa-tunnelmaa eri elementein.

– Miehille haluamme välittää materiaaleilla maskuuliinisempaa luolamaista tunnelmaa ja naisille pehmeämpää hiekkarantaa.

Luksusta myös rauha ja väljyys

Joonas Pinomaa pyörittää vaimonsa Sari Pinomaan kanssa kahta muutakin Ole.Fit-ketjun kuntokeskusta, jotka sijaitsevat Espoossa ja Pornaisissa.

Mikä inspiroi heidät luomaan luksusta henkivän kuntokeskuksen?

– Suomessa kuntokeskukset ovat keskenään hyvin samanlaisia. Reissatessamme ulkomailla näimme upean näköisiä kuntosaleja. Nälkä kasvoi, ja mietimme, miksei Suomessa ole vastaavaa, Joonas Pinomaa kertoo.

Yrittäjäpariskunnalle oli tärkeää löytää paikka juuri oikealta alueelta hyvien liikenneyhteyksien päästä. Kun he olivat katsastaneet 40 eri paikkaa Helsingissä, vihdoin tärppäsi.

Tiloja remontoitiin ja rakennettiin viime vuonna helmi-lokakuun välisenä aikana.

Pinomaille luksus merkitsee paljon muutakin kuin kalliita välineitä ja ammattilaisvalmentajia.

– Ylellisyys on huippulaitteiden lisäksi myös virikkeitä eri aisteille. Luksus on tiettyä rauhaa, väljyyttä ja tunnelmaa, Joonas Pinomaa sanoo. 

– Niin ikään luksusta on myös puhtaat tilat, Sari Pinomaa täydentää.

Ole.Fit Munkka LUX on K-18.

– Tietenkin kannatamme sitä, että myös nuoret liikkuvat. Mutta juuri tässä keskuksessa koko flow on erilainen, kun keskus on suunnattu vain aikuisille. K-18 on pohjana myös tuleville asioille, tapahtumille ja kokonaisuuksille, joita tuomme hiljalleen kehittyvään ja kasvavaan palvelukokonaisuuteen, Sari Pinomaa sanoo.

Laitteisiin upposi miljoona

Ole.Fit Munkka LUXiin on investoitu yhteensä reilut kolme miljoonaa euroa. Tästä summasta miljoona on upotettu laitteisiin.

Kokonaispotista osa on Pinomaiden omaa pääomaa. Myös kiinteistönomistaja on sijoittanut rahaa remontin muodossa. Lisäksi mukana on muutama piensijoittaja.

Suuri taloudellinen satsaus ei pelota yrittäjäpariskuntaa.

– Alkuinvestointi on jäätävän suuri, mutta meillä on hyvät yhteistyökumppanit, joihin luotamme, Sari Pinomaa toteaa.

– Onhan tämä välillä stressaavaa, mutta samalla intohimoprojekti. Tämä ei tunnu työltä, vaikka se työtä onkin, Joonas Pinomaa sanoo.

Sari Pinomaa kertoo, että työntekijät ovat panneet merkille, että Joonaksen asennosta huomaa, kun tämä miettii kuumeisesti jotakin töihin liittyvää haastetta.

– Joonas kulkee silloin vauhdikkaasti etukenossa, ja työntekijät tietävät, että silloin häntä ei kannata mennä keskeyttämään, hän naurahtaa.

Yrittäjäpariskunta ei linnoittaudu norsunluutorniin, vaan käy jatkuvaa dialogia sekä työntekijöidensä että asiakkaidensa kanssa.

– Minulla on palo jatkuvasti kehittää kokonaisuutta. Hyvä vire pysyy yllä myös siksi, että olen utelias kuuntelemaan, mitä asiakkaat haluavat, Sari Pinomaa sanoo. 

Myös ruohonjuuritason hommia yrittäjät tekevät keskuksen johtamisen lomassa.

– Sellaista työtä ei ole, mitä en voisi tehdä. Voin siivota, täyttää kahvikonetta ja palauttaa käsipainot omille paikoilleen, Sari Pinomaa sanoo. 

Ei vain varakkaille

Mitä luksuskuntokeskuksen jäsenyys sitten maksaa ja onko se tarkoitettu vain varakkaille? Edullisin peruskuukausimaksu ei Ole.Fit Munkka LUXissa ole sen kalliimpi kuin monessa muussakaan kuntokeskuksessa.

Kallein kuukausimaksu on reilut sata euroa, ja sillä saa pääsyn kolmelle eri lisäalueelle. Joonas Pinomaan mukaan hinnat ovat edullisia, jos salin hintoja vertaa ulkomaiden luksuskuntokeskuksiin.

Sari Pinomaan mukaan keskus on tarkoitettu kaikille.

– Kuka vain täysi-ikäinen on tervetullut asiakkaaksemme. Basic-tason kuukausimaksu on maltillinen.

Julkisuuden henkilöitä on asiakkaina jonkin verran.

– Täällä heidän ei tarvitse pelätä, että joku napsii heistä kännykällä valokuvia, Sari Pinomaa huomauttaa.

Neljä kuukautta toiminnassa olleen kuntokeskuksen jäsenmäärä on liikesalaisuus, mutta Pinomaiden mukaan tammi- ja helmikuun bisnekset ovat sujuneet todella hyvin. 

Pinomaat kertovat, että keskuksen tarjoama luksus ei jää tähän. Lisää on tulossa. Mutta mitä, sitä he eivät vielä paljasta.

– Luksus on myös sitä, että tarjotaan palvelua, jota asiakas ei ole voinut edes kuvitella saavansa, Joonas Pinomaa väläyttää.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Milla Rautiainen