21.2.2024 klo 15:20
Uutinen

Parturi-kampaaja joutui häikäilemättömän huijauksen uhriksi – ”Koen olevani vastuussa”

Vuoden alussa HyvänOlon Mylly päätti juhlistaa 2-vuotissynttäreitään ja arpoa 100 euron lahjakortin Facebook-sivulle jättäneiden kommentoijien kesken. Kommentoijia ehti olla jo 500, kun huijari iski sivustoon.

– Tämä huijari oli rakentanut hyvin samanlaisen Facebook-sivun kuin yrityksellämme on. Huijari lähetti kaikille kommentoijille viestin ja onnittelun voitosta ja pyysi täyttämään henkilön tiedot luottokorttinumeroita myöten, että kommentoija saisi palkinnon. Harmillisesti osa sortuikin tähän, valottaa tapahtunutta tilannetta yrittäjä Taina Rautiainen.

Taina kokee, että on itse vastuussa arvonnasta, jonka järjestää.

– Tämä oli hyväntahdon ele asiakkaille, joihin on syntynyt kiinteä luottamussuhde. Harmillisesti se olikin yks kaks haavoittuva ja väärin käytetty, kun tällainen trolli iski arvontaan.

Parturi-kampaamoyrittäjänä Taina on ehtinyt toimimaan jo 10 vuotta. HyvänOlon Mylly tarjoaa parturi-kampaamopalveluiden lisäksi kauneus- ja hierontapalveluita.

– Somenäkyvyys on tätä päivää ja eihän tästä pidä lannistua. Pitää vain oppia uusia keinoja, miten arvontoja järjestää. Sain jo vinkkinä, että sanaa arvonta ei kannattaisi käyttää ja myös hashtagit kannattaa poistaa. Toki myös arvontaan osallistujien pitäisi muistaa käyttää maalaisjärkeä ja hälytyskellojen pitäisi soida. Ei pidä painaa mitään linkkiä, jos ei tiedä mihin on menossa, painottaa Taina.

Tapahtumien järjestämisestä innostunut yrittäjä teki uuden aluevaltauksen ja on nyt myös Liperin Rantamakasiinin yrittäjä. Rantamakasiini avaa ovensa vapuksi.

– Odotan innolla, että pääsen järjestämään tapahtumia Rantamakasiinille. Lauantaina 15.6. on tulossa isompi kesänavaustapahtuma, vinkkaa Taina.

Teksti: Merja Blomberg, Iitu Sihvonen

Kuva: Iitu Sihvonen