11.1.2018 klo 08:54
Uutinen

Pätkiikö langaton lähiverkko? Näin ratkaiset ongelman

Langattoman verkon nopeutta voi parantaa antennien suuntauksella ja vaihtamalla taajuutta.

Langattoman lähiverkon heikko signaali on ongelma, joka turhauttaa nopeasti ja voi vaikuttaa merkittävästi päivittäisen työn tehokkuuteen.

Ongelmassa on tyypillisesti kyse on siitä, että käytössä olevalla kaistalla on ruuhkaa. Sen sijaan harvemmin ongelmana on signaalin heikkous, vaikka tältä saattaa ensin vaikuttaa.

Vanhempi 2,4 gigatavun taajuus voi olla varsin ruuhkainen, varsinkin tiheämmin rakennetulla alueella. Siksi käyttäjän kannattaa hankkia järjestelmä, joka tukee uudempaa viiden gigahertsin taajuutta.

Langattoman lähiverkon hitauden korjaamiseksi ei yleensä käytetä vahvistinta vaan asia korjataan suunta-antenneilla. Asiantuntijan tekemä mittaus paljastaa nopeasti, miten signaali kuuluu. Jos ongelmia ilmenee, tukiasema asemoidaan uudelleen. Suunta-antenneilla voidaan saavuttaa selvästi parempi yhteyslaatu. Varastossa ongelmana voi olla esimerkiksi se, että metalliset esineet häiritsevät radiosignaalia. Silloin ratkaisuna voi olla käytävien päähän asennettavat tukiasemat ja niihin liitetyt suunta-antennit, jotka asetetaan käytävien suuntaisesti.

Lähteenä Elisan hallittujen palveluiden ja tietoverkkojen asiantuntija Kai Vuokko.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi